Арматурния план ме интересува дали е спазен или въобще дали е наличен. 
Най-добронамерено и с мисъл за твоята физическа и финансова сигурност те съветвам втория етаж, ако още не си го почнал, да го направиш максимално олекотен - дървена конструкция, газобетон или нещо от сорта. Фундирал си на 60 см. дълбочина, в хумусен пласт, дори не си слязъл под точката на замръзване, за която е приет минимум от 80 см. Геология имаш ли? надали ... Направи си една бакалска и без претенции за акуратност сметка - приеми носеща способност на почвата си 2 кг. на кв. см. /даже много ми се струва за тоя чернозем, ама .../. Изчисли квадратурата на опорната площ на фундамента, умножи я по 2 кг. и ще получиш колко максимално може да ти тежи къщата. Сега си изчисли тежестта на самия фундамент, колоните, шайбите и плочата като смяташ ориентировъчно по 2.5 тона на кубик бетон, премери една тухла, умножи по общия брой тухли, по същия начин за втория етаж, покривната конструкция, керемидите, после мазилките, настилките, мебелите, тежестта на снега по вашия край, дай му и някакъв резерв за непредвидени неща от ъ-ъ-ъ .... айде 2 % и ще разбереш дали основите ти ще издържат.
Впрочем ти откъде си? На северняче ми приличаш?