• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ferrari4456 - специалист
Арматурния план ме интересува дали е спазен или въобще дали е наличен. :?
dolli - специалист
Най-добронамерено и с мисъл за твоята физическа и финансова сигурност те съветвам втория етаж, ако още не си го почнал, да го направиш максимално олекотен - дървена конструкция, газобетон или нещо от сорта. Фундирал си на 60 см. дълбочина, в хумусен пласт, дори не си слязъл под точката на замръзване, за която е приет минимум от 80 см. Геология имаш ли? надали ... Направи си една бакалска и без претенции за акуратност сметка - приеми носеща способност на почвата си 2 кг. на кв. см. /даже много ми се струва за тоя чернозем, ама .../. Изчисли квадратурата на опорната площ на фундамента, умножи я по 2 кг. и ще получиш колко максимално може да ти тежи къщата. Сега си изчисли тежестта на самия фундамент, колоните, шайбите и плочата като смяташ ориентировъчно по 2.5 тона на кубик бетон, премери една тухла, умножи по общия брой тухли, по същия начин за втория етаж, покривната конструкция, керемидите, после мазилките, настилките, мебелите, тежестта на снега по вашия край, дай му и някакъв резерв за непредвидени неща от ъ-ъ-ъ .... айде 2 % и ще разбереш дали основите ти ще издържат.
Впрочем ти откъде си? На северняче ми приличаш?
k88 - специалист
ferrari4456 написа:
Имам го на ПДФ фаил как да го сложа тука да го гледаш подробно сичко сам спазил ...
Еи сега ще снимам геодезиското и ще го кача...
Къщата е проектирана да е с олекотен таван и е етаж и положина няма да я товаря с нищо друго таванат ще е обитаем с битомни керамиди
k88 - специалист
ferrari4456 написа:
http://www.4shared.com/office/CtTPyP2w/ ... rowka.html
http://www.4shared.com/office/xUhk_ZUa/ ... rowka.html
k88 - специалист
Впрочем ти откъде си? На северняче ми приличаш?[/quote]
от Добрич съм :)
Последна промяна от k88 на съб дек 21, 2013 6:45 pm, променено общо 1 път.
8180 - майстор
Колега k88,
Моля прочети т.11 от ПРАВИЛАТА и я спазвай.
VLADO66 - майстор
Аз не знам какво държи тази шайба с тези набити железа и никаква връзка с останалата конструкция.Плочата отгоре ми прилича на компилация от скелетногредова и безгредова тип конструкция.Не трябва да подпираш покрива на гаража на оградата,а да подпреш върху колони свързани с основната конструкция на къщата.Тази стреха на гаража ако е към съседен имот е недопустима според ЗУТ. За основите и останалото вече беше писано.Не мислех да се включвам ама....-плана ако го има е план,но трябва да се изпълнява технологично-не трябва да се прекъсва изливането на бетонови елементи,трябва да има чакаща арматура с определена дължина за захващане на шайбите,В зависимост от избрания тип бетонова конструкция се прави кофража по различен начин и се изливат елементите по различен начин.
k88 - специалист
Прикачен файл:
20131221_183058.jpg
Прикачен файл:
20131221_183107.jpg
това което си мисля че е от геодезията Doli
k88 - специалист
[quote="VLADO66"] Аз не знам какво държи тази шайба с тези набити железа и никаква връзка с останалата конструкция.

Железата са набити 10 см в гредата която минава отдоло може да видиш на снимката и е вързана за горната плоча.

Плочата отгоре ми прилича на компилация от скелетногредова и безгредова тип конструкция.Не трябва да подпираш покрива на гаража на оградата,а да подпреш върху колони свързани с основната конструкция на къщата.Тази стреха на гаража ако е към съседен имот е недопустима според ЗУТ.

Абе в това село каквии ЗУТ-та #-o скоро хора няма да останат...плочата си е бетон и арматура нямам гредоред,гредоредат е да даржи плочата докато изсахне бетона.разгледа ли фаиловете който сам постнал на линк от 4шаре.ком
VLADO66 - майстор
Ако си далеч от Шабла пей сърце :) ,какво друго да ти кажа.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Моята нова двуетажна КЪЩА .Моля за съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: