Той нали има и ваканционен режим като работи 15минути и почива 45, но не съм го ползвал. Не го спирам, да не измрат бактериите. Сега, ако може специалиста да се включи дали е така? Т.е. предполагам трябва да се аерира, дори да няма храна.
radius написа:Той нали има и ваканционен режим като работи 15минути и почива 45, но не съм го ползвал. Не го спирам, да не измрат бактериите. Сега, ако може специалиста да се включи дали е така? Т.е. предполагам трябва да се аерира, дори да няма храна.Ползвай си ваканционния режим щом имаш такъв, за какво да хабиш ресурса на компресора. Иначе при първоначалния старт в моята станция не е слагано нищо освен чиста вода - бактериите от къде са се появили според теб? Някъде бях чел, че бактериите са същите, които се развиват в стомаха и червата на човека, част от тях се изхвърлят с акото, а после се размножават в станцията. При мен не е стоял въпроса с неползване на станцията и не съм копал в тази посока, но единственото, което може да се случи при спрян компресор е да тръгнат анаеробни процеси, които са източник на миризмите - колко да мирише станцията ти, повече от една изгребна ли? Един ден след пускане на компресора и процесите ще се променят, но ще си спечелил 5 месеца по-дълъг живот на мембраните, макар че като се замисля нищо няма да си спечелил, цената е такава, че не си заслужава усилията, но щом имаш ваканционен режим ползвай го.