• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Grozdev - специалист
nelina_london
За кви хиляди говориш не знам.!
Къщата на село е на тухла! 4 ка
Измазана от ВЪТРЕ С варова мазилка от вън НЕ,, на тухла стои. Полвината са с дупките на вън. За изолация и дума не става.
Климатик няма,, няма и да има.!
Там е рай в момента.
Мансардата е с всички съвременни екстри.,, картон, вата, стиропор, ютонг, шпакловки, латекс, и климатик. (докато работи да.,) 10мин. След като го спреш..!,,
Еее,..... не се стои!,,,
котката избяга на двора. Даже.
А кой иска да спи на климатик,
СИ е негово решение.
Ако трябва да ми ДУХА нещо
То е само на определено място
:yawinkle:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон юли 24, 2023 11:41 pmnelina_london написа:
...засенчване ,без да се ползва охлаждане ...

Казват им Дървета...
вт юли 25, 2023 2:16 amGrozdev написа:
...
Ако трябва да ми @@@@ нещо
Мирррно! Свободно, поправи се!

Гроздев, снимката е за да помислиш върху възможните отношения на който и да е, с което да е Енерго. Моите са с Енергопро и до тук са отлични. Прясна фактура.

В къщата работи един климатик- 7000BTU, инверторен, нисък клас табелка.
Вчера е похарчил 2.6 клвтч.
В същата работят 3 бр. хладилна техника. Знаеш, предполагам, че хладилниците спомагат за затопляне на помещението, в което работят?!
Те са консумирали общо 4.29 клвтч.
Погледни фактурката!
Ако си оставя само единият, комбиниран хладилник, от сметката вадя консумацията на виненият каф и 25 годишният Филипс, общо 17.75.
При това, би ми останало да платя само 36.68 лв.
От началото на месеца, до момента, климатичето е похарчило 16.65лв. До средата на месеца се грижеше за 50м2, а след това ги увеличихве на 68. Отворих му още една стая, която е с топлоизолация 10см., дебели завеси и тента на прозорец запад.
Найс, а?!!!
Миналия месец фактурата ми е на стойност 46.94лв.

Прикачен файл

DSC_1289.jpg
nelina_london - специалист
Grozdev ,и аз мога да ти дам същия пример с къща като твоята (на родителите ми),но до Пловдив .Сега ,ти ако си в някоя по-благоприятна климатична зона , си е друг въпрос .Та ,същата тухла като твоята ,отвън неизмазана ,отвътре на варова мазилка и всички прозорци засенчени от дървета.. ами познай ...30° е вътре без климатик на първи етаж .За втори ,дума няма да отварям . Дори не се готви вътре ,заради жегата .Затова ,хайде да не вадим генерално заключение дали само на тухла ще е по-хладничко .Вчера не съм пускала климатик 24 часа нарочно , и в нашата "супер дупер" изолирана къща резултатът е 26° и на двата етажа , при 36° външна .Тук няма правила . Има конкретна къща в конкретен район .
И като си разкара човека вътрешната изолация и не направи външна доколко ще му е комфортно зимата ?Тогава ,колко ще се задържа температурата, като угаси парното ?

n_a, напълно съм съгласна , че дърветата са най-добрия вариант ,но в нашия район само в едноетажна кирпичена къща ,опасана с дървета е комфортно.
Може и да съм пропуснала къде е къщата на автора на темата ,но след като бе писал ,че и на отворени прозорци не се търпи вечер ,предполагам ,че няма да е по балканите .
Grozdev - специалист
вт юли 25, 2023 10:45 amnelina_london написа:
Grozdev ,
И като си разкара човека вътрешната изолация и не направи външна доколко ще му е комфортно зимата ?Тогава ,колко ще се задържа температурата, като угаси парното ?

Лондон,,
Да питам опалвали си пещ
(Стара селска от Кирпичи или плътни тухли.?) да печеш агънце
За Георгьов ден примерно?
Като метнеш тавите и замажеш
Капака, вътре огън НЕ гори.
След 6 часа можеш да ги извадиш и да сложиш и хляб
Или друго да се пече без да пали отново.
Метафорично отговарям на в роса. :)

[b? ]n_a[,/b], напълно съм съгласна , че дърветата са най-добрия вариант
ВСИЧКИ сте прави.
АЗ по нагоре също го казах.
Решението е Климатици.
Дърветата и другите засенчващи
Фактори са +. !!
Пък колко денги ще струват
И после се плаща ел. Фактури
Всеки си приценява сам.
За мен лично, няма по
НЕ КОМФОРТНО нещо от това да
Ми духа топло или студено от някъде. В стаята в която се живее.
.....
Българина мразел 2 неща най много.
Да не се мине. И да не стои на течение..
вт юли 25, 2023 12:33 pmGrozdev написа:
.....
Българина мразел 2 неща най много.
Да не се мине. И да не стои на течение..
Гроздев, според това твърдение, ако го приема сериозно, бих те осъдил за това, че не ме смяташ за българин.
Първото моментално го подминавам. Щом мислиш за това, вечно си се минал.
С второто се справям, явно успешно.
Не мога да ти обясня как ми се получава.
По голяма част от времето на пребиваването ми в къщата, преминава в стаичката с климатика.
Нито съм настинал, нито му чувам гласеца....е, не ми @@ха.
Явно, освен климатици има и климатици, а освен тях роля имат монтажници, стопани с изисквания и пр.
nelina_london - специалист
Grozdev,пещ не съм опалвала ,градско чедо съм .Обаче мога да сравня 3 къщи (на родителите ми,свекърва ми и нашата) сред които едната е с плътни тухли без изолация.Палят се 2 чудо печки ,вътре може да умреш от жега .Вечер се загася и на другия ден ,ако не я запалиш температурата е макс 18° .
BLUEPUPIL - майстор
вт юли 25, 2023 8:06 amТрифон П.Трифонов написа:
вт юли 25, 2023 2:16 amGrozdev написа:
...
Ако трябва да ми @@@@ нещо
Мирррно! Свободно, поправи се!

Гроздев, снимката е за да помислиш върху възможните отношения на който и да е, с което да е Енерго. Моите са с Енергопро и до тук са отлични. Прясна фактура.

В къщата работи един климатик- 7000BTU, инверторен, нисък клас табелка.
Вчера е похарчил 2.6 клвтч.
В същата работят 3 бр. хладилна техника. Знаеш, предполагам, че хладилниците спомагат за затопляне на помещението, в което работят?!
Те са консумирали общо 4.29 клвтч.
Погледни фактурката!
Ако си оставя само единият, комбиниран хладилник, от сметката вадя консумацията на виненият каф и 25 годишният Филипс, общо 17.75.
При това, би ми останало да платя само 36.68 лв.
От началото на месеца, до момента, климатичето е похарчило 16.65лв. До средата на месеца се грижеше за 50м2, а след това ги увеличихве на 68. Отворих му още една стая, която е с топлоизолация 10см., дебели завеси и тента на прозорец запад.
Найс, а?!!!
Миналия месец фактурата ми е на стойност 46.94лв.
Чакаме съвсем скоро либерализация на битовия
ток и цена по-висока от промишления както е в
Германията.
:wink:

Прикачен файл:
QW.jpeg
QW.jpeg (56.72 KиБ) Видяна 479 пъти
ivanovbg - майстор
Леле, направо ви завиждам за топлото. При мен в Брезник за четвъртък го дават прогнозно максимална 18 , а минимална 8 и май ще си паля печката. То и сега вечер не можеш да пиеш бира по къси гащи и фланелка, анцуг си трябва.
вт юли 25, 2023 3:36 pmBLUEPUPIL написа:
Чакаме съвсем скоро либерализация на битовия
ток и цена по-висока от промишления както е в
Германията.
:wink:
А ти какъв ще плащаш когато станем същи германци? Нямаш ли битов, в момента? Солидарен си с бедните германци?

Не може на някого да му е еФтино, Баси!
Какво искаш да кажеш с този си пост?
- че ще се влошат отношенията ми с Енергото.
- че ще се влошат отношенията на по голяма част от сънародниците ни, с по горе упоменатото?

Блу, ще си купя имотче в планината. Кирпичена къщичка, сянка, прохладна изба, природа...
Там с какво ще ме стреснеш?
Последният въпрос е реторичен.

Мога да си позволя х3, х4, мога да свия разходите до 1/2, ако не ми стигат.
Мога да стоя и на топло- доказано през годините и към момента, щом е наложително.
И коооо?!!

С предният си пост показах, че може да е и иначе- комфортно без да е скъпо.
ЕPSа и полагането му са си мое дело.
Нещата са такива, каквито си ги направиш.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

Тема "Охлаждане." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: