• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Dessi2026 - специалист
Стефан написа:
Dessi2026,
Обясни защо се спря на най-скъпата? Все трябва да има някакви аргументи - или си добре финансово, или си агент-провокатор.
Ами аз обясних - просто тя се нае да ми направи и ландшафта за цената от 20 евро на квадрат застроена площ... И като си направих сметката (около 5-6 евро на квадрат за ландшафт - а говорим за парцел от 1300 квадрата - и ето го отговора :)) Съвсем не съм добре финансово, защото все още нямам идея колко би ми излязла къщата на мечтите ми - така че не знам дори дали мога да си я позволя в крайна сметка. Обаче ако не я дам да ми я проектират, няма и да разбера никога - нали така? :?
nasko8 - помощник
to4no taka po tozi variant bez proekt moje6 samo da gadae6
беба - специалист
И аз имам едно питане свързано строителството. На кой етап става присъединяването към ЕВН и ВиК? Ние вчера направихме първата копка, парите се очертава да ни стигнат до покрива и се чудехме ако си измажем вътре и имаме акт 15 дали щени присъединят, така че да си влезнем да живеем, а догодина евентоално да слагаме изолация отвън и да си пуснем документацията за разрешение за ползване. Помагайте с идеи, че сме под наем и бързаме да се изнесем.
Здравейте.Нов съм в този форум,но тази тема така ми грабна вниманието и реших да Ви пиша.Предстои ми да строя на един парцел,но за разлика от Вас аз искам да си построя стопански построики на 1 етаж разбира се.Искам да ми кажете дали и аз трябва да вадя план и т.н. У дома съм си направил на един лист скица,какво точно искам и като квадратура излиза 292 квадрата. Интересува ме също така за тези квадрати ако искам да си извадя план за строеж и разрешително за строеж,колко парички трябва да приготвя.
Благодаря Ви предварително :)
Wishmaster-ruse - специалист
Това си строят във Василевсия (Румъния) по този тип са се луднали.

Прикачен файл

IMGP2285.JPG
IMGP2285.JPG (96.74 KиБ) Видяна 6227 пъти
mena - напреднал
струва ми се по подходящо да си направиш твоя къща а не готова и после да я преправяш..ако си направиш сметка и сам контролираш всичко около обекта си и имаш запас от нерви мисля че ще се получи ..

Прикачен файл

2.jpg
ето някои снимки от моята къща
2.jpg (61.97 KиБ) Видяна 6174 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (67.44 KиБ) Видяна 6174 пъти
mena - напреднал
искам да ти отговоря на въпроса за скица ,план ,проект разрешително на мен ми излезе 2007 лятото 11 000 лв за къща която съм качила снимки тя е с разгърната плош 190 плус външна тераса от 40 квадрата най отгоре отделно ако имаш други въпроси с удоволствие ше то отговоря ..пак зависи къде строиш и кой ти прави проекта защото нали разбираш че този проект трябва да бъде одобрен..успех
pipbel - майстор
Mena

Ако не те затруднява (трябва да вадиш тефтера) - колко ти излязаха довършителните работи като % спрямо цената на грубия строеж и какво включват ?
Ако може по пера, ще си перфектна (жена?)

Разбира се всяка къща си е индивидуална.....но все пак ми е интересно
mena - напреднал
за въпроса на pibel като изключа грубия строеж за покрива платих 15 000 вътре навсяъде е с гипскартон баните също труд + материали 10 000 (ако точно те интересува подробен план сметка ще трябва да си взема тефтера) ВИК -1800 лв за тока няма да казвам там трябваше да се прекарва от отдалечена кутия трябва6е да плащам на частната кооперация за да ме "вклщчат" всички елементи за тока са на "легранд" зависи какви неща ще купуваш цените варират много конкретно ако те интересува нещо по подробно питай :)
mena - напреднал
към отговора ми за pipeb направихме я на Baumet стиропор и фибран 5 см труд + материали 10 000лж

Прикачен файл

5.jpg
5.jpg (56.67 KиБ) Видяна 6078 пъти
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18

Тема "Строителство на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: