Стефан написа:Dessi2026,Ами аз обясних - просто тя се нае да ми направи и ландшафта за цената от 20 евро на квадрат застроена площ... И като си направих сметката (около 5-6 евро на квадрат за ландшафт - а говорим за парцел от 1300 квадрата - и ето го отговора
Обясни защо се спря на най-скъпата? Все трябва да има някакви аргументи - или си добре финансово, или си агент-провокатор.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Dessi2026
- специалист
172 мнения в "Строителство на нова къща"
беба
- специалист
И аз имам едно питане свързано строителството. На кой етап става присъединяването към ЕВН и ВиК? Ние вчера направихме първата копка, парите се очертава да ни стигнат до покрива и се чудехме ако си измажем вътре и имаме акт 15 дали щени присъединят, така че да си влезнем да живеем, а догодина евентоално да слагаме изолация отвън и да си пуснем документацията за разрешение за ползване. Помагайте с идеи, че сме под наем и бързаме да се изнесем.
Здравейте.Нов съм в този форум,но тази тема така ми грабна вниманието и реших да Ви пиша.Предстои ми да строя на един парцел,но за разлика от Вас аз искам да си построя стопански построики на 1 етаж разбира се.Искам да ми кажете дали и аз трябва да вадя план и т.н. У дома съм си направил на един лист скица,какво точно искам и като квадратура излиза 292 квадрата. Интересува ме също така за тези квадрати ако искам да си извадя план за строеж и разрешително за строеж,колко парички трябва да приготвя.
Благодаря Ви предварително
Благодаря Ви предварително
Wishmaster-ruse
- специалист
Това си строят във Василевсия (Румъния) по този тип са се луднали.
Прикачен файл
IMGP2285.JPG (96.74 KиБ) Видяна 6352 пъти
mena
- напреднал
струва ми се по подходящо да си направиш твоя къща а не готова и после да я преправяш..ако си направиш сметка и сам контролираш всичко около обекта си и имаш запас от нерви мисля че ще се получи ..
Прикачен файл
ето някои снимки от моята къща
2.jpg (61.97 KиБ) Видяна 6299 пъти
Прикачен файл
3.jpg (67.44 KиБ) Видяна 6299 пъти
mena
- напреднал
искам да ти отговоря на въпроса за скица ,план ,проект разрешително на мен ми излезе 2007 лятото 11 000 лв за къща която съм качила снимки тя е с разгърната плош 190 плус външна тераса от 40 квадрата най отгоре отделно ако имаш други въпроси с удоволствие ше то отговоря ..пак зависи къде строиш и кой ти прави проекта защото нали разбираш че този проект трябва да бъде одобрен..успех
mena
- напреднал
за въпроса на pibel като изключа грубия строеж за покрива платих 15 000 вътре навсяъде е с гипскартон баните също труд + материали 10 000 (ако точно те интересува подробен план сметка ще трябва да си взема тефтера) ВИК -1800 лв за тока няма да казвам там трябваше да се прекарва от отдалечена кутия трябва6е да плащам на частната кооперация за да ме "вклщчат" всички елементи за тока са на "легранд" зависи какви неща ще купуваш цените варират много конкретно ако те интересува нещо по подробно питай 
Тема "Строителство на нова къща" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература