• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
Тaзи систeмa ми сe виждa интeрeснa,aмa зaщо ли кaто видях цeнитe нeщо ми стaнa студeно,рaзболявaм ли сe що ли :?
stiv1961 - майстор
:?
Последна промяна от stiv1961 на нед апр 29, 2012 12:56 pm, променено общо 1 път.
svetoslavoff - специалист
Владо, на мен пък ми стана горещо от цените:) но нека чуем мнения на хора, използвали тази система. Не съм правил калкулация, но по класическия начин пари изтичат по много малки на вид каналчета.
Стив, дано не греша, но в една тема като почнат да се коментират различни проблеми на различни хора става едно разводняване на темата и залитане в различни посоки. Нали затова всеки може да си отвори тема с неговия въпрос.
Поздрави!
stiv1961 - майстор
Извинявай, видях темата и помислих, че тук може някой да ми помогне- все пак и аз искам консултация за покрив.
Тихо и кротко се подготвям и в тази връзка едно въпросче:
Проверка на равнините на двата ската. Знаете- 3 точки определят една равнина. Та опъвам канапи между 3 точки(например 2 по билната линия и една да речем по средата долу, а след това на тяхна база спрягам крайните долни точки. Това разбира се е на книга. Ще съм благодарен за критики и по-елегантни варианти.
Приятна и (а дано) прохладна вечер на всички!
П.П.Ако някой не е чел от началото, става дума за стар покрив - замяна на стари керемиди и ъпгрейд - вентилации, двойни скари и т.н.
jekasus - майстор
svetoslavoff написа:
Здравйте,
Ограмотявайки се за покриви, продължавам да си копам с Гуглето и попаднах на Isotec - подкеремидни панели. Моля ако някой ги е ползвал, да сподели впечатления.
Поздрави!
viewtopic.php?t=8832
Вадим Владимиров - специалист
svetoslavoff написа:
Тихо и кротко се подготвям и в тази връзка едно въпросче:
Проверка на равнините на двата ската. Знаете- 3 точки определят една равнина. Та опъвам канапи между 3 точки(например 2 по билната линия и една да речем по средата долу, а след това на тяхна база спрягам крайните долни точки. Това разбира се е на книга. Ще съм благодарен за критики и по-елегантни варианти.
Приятна и (а дано) прохладна вечер на всички!
П.П.Ако някой не е чел от началото, става дума за стар покрив - замяна на стари керемиди и ъпгрейд - вентилации, двойни скари и т.н.
О, това е любимата ми тема.
Ами вариантите са няколко.
Това е покрива
Прикачен файл:
P1090573.jpg
Ние го направихме по следния начин.
Крайните летви ги сложихме от билото към улука по канап, за да са изпънати без провисвания, "кореми" и други неблагоприятни форми.
След това опънахме канапите през 1,5м от едната страна до другата, отгоре надолу..
Прикачен файл:
P1090600.jpg
Прикачен файл:
P1090602.jpg
И си редиш летвите по канапа. Хубаво е да ги нивелираш. Полагаш си и топлоизолация.
Прикачен файл:
P1090604.jpg
Прикачен файл:
P1090610.jpg
Другия вариант е малко по-скъп, но е по-бърз.
Монтираш до улука и на билото по една летва 5x5 см. Опъваш канапите през 1,5м, от улука към билото, отляво надясно примерно. Един вид монтираш столици върху плътната дъсчена обшивка. И върху тези столици ковеш летвите.
Така ги ремонтирам аз. По този начин е ремонтиран покрива на община "Чепеларе". След тази зима покрива си е на мястото. :) .
VLADO66 - майстор
Пусни с канапа диагонали да видиш дали са равни.
Вадим, благодаря за споделеното. За втория вариант за себе си доуточнявам долната и горната летви да са нивелирани за да дойде равнината.
Полезно напомняне от Владо.
Следващ въпрос - за пародифузионното фолио.
Според мен е излишно да покрива и страничните скатове, те са си отвън зидовете. Май не трябва да покрива и страничните зидове. Сиреч да го пусна между ребрата, които са от вътрешната страна на зидовете.
Моля за мнения и препоръки.
Вадим Владимиров - специалист
Ако не сложиш фолио на стрехите, какво ще спечелиш?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "консултация за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: