Тaзи систeмa ми сe виждa интeрeснa,aмa зaщо ли кaто видях цeнитe нeщо ми стaнa студeно,рaзболявaм ли сe що ли 
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66
- майстор
102 мнения в "консултация за покрив"
svetoslavoff
- специалист
Владо, на мен пък ми стана горещо от цените:) но нека чуем мнения на хора, използвали тази система. Не съм правил калкулация, но по класическия начин пари изтичат по много малки на вид каналчета.
Стив, дано не греша, но в една тема като почнат да се коментират различни проблеми на различни хора става едно разводняване на темата и залитане в различни посоки. Нали затова всеки може да си отвори тема с неговия въпрос.
Поздрави!
Стив, дано не греша, но в една тема като почнат да се коментират различни проблеми на различни хора става едно разводняване на темата и залитане в различни посоки. Нали затова всеки може да си отвори тема с неговия въпрос.
Поздрави!
svetoslavoff
- специалист
Тихо и кротко се подготвям и в тази връзка едно въпросче:
Проверка на равнините на двата ската. Знаете- 3 точки определят една равнина. Та опъвам канапи между 3 точки(например 2 по билната линия и една да речем по средата долу, а след това на тяхна база спрягам крайните долни точки. Това разбира се е на книга. Ще съм благодарен за критики и по-елегантни варианти.
Приятна и (а дано) прохладна вечер на всички!
П.П.Ако някой не е чел от началото, става дума за стар покрив - замяна на стари керемиди и ъпгрейд - вентилации, двойни скари и т.н.
Проверка на равнините на двата ската. Знаете- 3 точки определят една равнина. Та опъвам канапи между 3 точки(например 2 по билната линия и една да речем по средата долу, а след това на тяхна база спрягам крайните долни точки. Това разбира се е на книга. Ще съм благодарен за критики и по-елегантни варианти.
П.П.Ако някой не е чел от началото, става дума за стар покрив - замяна на стари керемиди и ъпгрейд - вентилации, двойни скари и т.н.
Вадим Владимиров
- специалист
svetoslavoff написа:Тихо и кротко се подготвям и в тази връзка едно въпросче:О, това е любимата ми тема.
Ами вариантите са няколко.
Това е покрива Ние го направихме по следния начин.
Крайните летви ги сложихме от билото към улука по канап, за да са изпънати без провисвания, "кореми" и други неблагоприятни форми.
След това опънахме канапите през 1,5м от едната страна до другата, отгоре надолу.. И си редиш летвите по канапа. Хубаво е да ги нивелираш. Полагаш си и топлоизолация. Другия вариант е малко по-скъп, но е по-бърз.
Монтираш до улука и на билото по една летва 5x5 см. Опъваш канапите през 1,5м, от улука към билото, отляво надясно примерно. Един вид монтираш столици върху плътната дъсчена обшивка. И върху тези столици ковеш летвите.
Така ги ремонтирам аз. По този начин е ремонтиран покрива на община "Чепеларе". След тази зима покрива си е на мястото.
svetoslavoff
- специалист
Вадим, благодаря за споделеното. За втория вариант за себе си доуточнявам долната и горната летви да са нивелирани за да дойде равнината.
Полезно напомняне от Владо.
Следващ въпрос - за пародифузионното фолио.
Според мен е излишно да покрива и страничните скатове, те са си отвън зидовете. Май не трябва да покрива и страничните зидове. Сиреч да го пусна между ребрата, които са от вътрешната страна на зидовете.
Моля за мнения и препоръки.
Полезно напомняне от Владо.
Следващ въпрос - за пародифузионното фолио.
Според мен е излишно да покрива и страничните скатове, те са си отвън зидовете. Май не трябва да покрива и страничните зидове. Сиреч да го пусна между ребрата, които са от вътрешната страна на зидовете.
Моля за мнения и препоръки.
Вадим Владимиров
- специалист
Ако не сложиш фолио на стрехите, какво ще спечелиш?
Тема "консултация за покрив" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература