• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Тани - модератор
И какво предлагаш - да сваля керемидите и да наслагам термопанели :?
vlad0 - специалист
Е как ти даде сърце, при тея хубави водосточни тръби във всички цветове, да забодеш на къщата тая отходна тръба при това с колена в друг цвят :shock:
Стефко - специалист
Тръбите ще бъдат боядисани, но все не остава време за тях. Иначе си вършат работата по предназначение.
VLADO66 - майстор
Тани написа:
И как реши проблема? Аз се сещам само за едно решение, което ти спомена по-рано. Дефакто ако е само повърхностно мокренето , не смятам , че ще е проблем!
Не съм решил проблема защото нямам поражения.Това исках да ти кажа че при мен няма как да влезе леда в челната дъска,но в твоя случай може да влезе в неравната повърхност на мазилката и да я разпука и свали.
Тани - модератор
Мазилката е на Баумит и е доста гъвкава - направо гумирана , та се надявам да няма проблеми поне от такова естество. Дано обаче леда/водата не се качат върху плочата!
Тани - модератор
Дайте някакъв линк или адрес в Пловдив за тенекеджийски инструменти!

Конкретно ще ми трябва един инструмент като клещи, който захваща около 10см ламарина наведнъж за да я огъне. Не че не мога да си заваря две шини за някои клещи или чираци , но ще е по-добре да си купя "истински " за да не си губя времето и нервите :)

ПП нещо такова Изображение
докера - специалист
http://www.airtradecentre.com/BG/BG/doc ... 0%BD%D0%B5
Само това открих и то е безценно :-D
Май е по-добре да си направиш - на стари непотребни по-големички клещи завари две планки или парчета винкел и си готов - виждал съм тенекиджии да ползват подобни - вършеха им работа .

EDIT:
:-D :-D И ти си ги намерил ....Май не съм виждал тенекеджии да работят с купени подобни - все с правени от тях или ковачи....
Другия вариант - за по-дълги прави огъвки - върху талпа , като нивото на огъвка е на ръбът й и бой с гумен чук по свободната част .... :-D
Вадим Владимиров - специалист
Я си дай адреса на лични и да ти пратя един чифт! Избери си
Прикачен файл:
SAM_0462.jpg
SAM_0462.jpg (102.07 KиБ) Видяна 3624 пъти
Прикачен файл:
SAM_0047.jpg
И между другото преди 3 дни обшивах комини за обикновени керемиди.Ако има желаещи, мога да отворя една тема с коментар стъпка по стъпка.
marmoz - специалист
Вадим Владимиров написа:
И между другото преди 3 дни обшивах комини за обикновени керемиди.Ако има желаещи, мога да отворя една тема с коментар стъпка по стъпка.
Пусни :) Пусни :) Моите ги направиха маисторите бяха много добри,останах много доволен - бързо,качествено,професионално , но нямах време да ги наблюдавам че имах друга работа ще ми е интересно и полезно ,предполагам и на други :)
Вадим Владимиров - специалист
Ок! Пускам готовия вариант да прецениш дали е същото. Тани, малко страним от основната тема, но доколкото разбрах и ти ще имаш комин, така че много или малко ще помагаме. :)
Прикачен файл:
SAM_0651.jpg
SAM_0651.jpg (97.37 KиБ) Видяна 3615 пъти
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12

Тема "Една година след "майсторите" на покрива" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: