Конструкциите на стените и таваните си правя абсолютно сам, което не е кое знае какво, но е хубаво да има някой хем за компания, хем да ти подхване или подаде. В малката стая картона на тавана си го монтирах сам с помощ на една стойка дето задържа с ръчка забравих как се казва, телескопична подпора май. За голямата стая с вдигането ми помага приятел, защото стойката като падна няколко пъти спря да задържа и нямах време да я ремонтирам. Странно но нямам снимки на монтирания картон, може да са на другия телефон, но тук вече с помощник го разминахме. Мен лично ме дразни това разминаване като почна да слагам лентите.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Баш Майсторо
- специалист
181 мнения в "Ремонт на стара къща в стил Направи Сам."
Баш Майсторо
- специалист
Да споделя впечатления от олекотената замазка, която направих с полистирол на гранули, вода, цимент и фибри. По трудно се работи от обикновена замазка и остават после от горе топчета и при ходене върху нея докато се поочупят е малко странно и се чудех дали ще е здраво. Оказа се че е доста здрава, даже налях в един калъп за мостра и проба, дори ходех със стълбата върху замазката и нямаше проблем. Като лека полека взе да наближава време да слагам паркета изметох оронените топчета, минах с прахосмукачка, напръсках с вода и загладих с една ръка флексово лепило върху нея. Мислех да направя саморазливна от горе, но ми се видя ненужно скъпо.
Баш Майсторо
- специалист
Да така е, грунд на пода не сложих но стана много добра спойка. Забравих да спомена, че тухлените стени преди да ги замажа ги изметох, измих ги с вода с едно пръскало и ги грундирах но грунда беше безцветен, като изсъхна лъскаше като стъкло, бяха като лакирани но много ми хареса как ги спои пък и добре лепеше мазилката. Преди да боядисам стените със ситна шкурка престъргах само вътрешните ъгли, понеже не харесвам да се надрасква структората на готовата шпакловка и избърсах прахът с мокра гъба. За преди боя грунд не ми харесва да ползвам, а минавам първата ръка по - рядко с боята. Намерих и приложение на декоративната мазилка, която исках да намажа на тавана в банята, но понеже много се забави пък я бях платил трябваше да я намажа някъде.
Баш Майсторо
- специалист
Като порасна деня и работата взе да върви по - леко, а и като е топло по бързо съхне. Реших да облицовам комина с гранитогрес за красота и малко уют дето се казва, не че ще го ползвам но да има и резервен вариант си го запазих.
Баш Майсторо
- специалист
Започна да добива вид на дом вече. Тези снимки са от средата на Юни месец 2019 г., което ще рече, че са минали 7,5 месеца, от както започнах и почна да се вижда светлина в тунела. Яд ме е че си играх да режа плочката толкова старателно за розетката, без да я строша пък като я лепих и я фраснах с чука се пукна, но я нагласих така, пък и розетката я покрива.
Може би за хората, които се занимават с това професионално до сега да бяха забравили, или ако беше влезнала строителна бригада, но сам е така и го правя за нас си и не я глася, като за продаване. От понеделник до петък съм на работа и не съм в сферата на строителството, но си имам малко понятие, харесвам математиката, отвеса, нивелацията и мастара за това се и захванах.
Само дограмата е поръчвана на майстори, като първите ме забавиха изключително много за двата прозореца и малкия на банята - 2,5 месеца с 500 лв. капаро и съжалих че не си поръчах дървена от Велинград, която аз да си докарам и монтирам и щях да си поръчам стъклопакети по размер и да си ги поставя, но свърши вече и мина. След това се запознах с човек, който прави дограма, да поръчам вратата на банята и пистолета на детската и му казах, че не бързам много, но да е в рамките на разумното не 2 месеца, момчето взе присърце нещата и станахме приятели, като разбра с какво съм се захванал. Кухнята ми сметна разкроя приятел, поръчахме го, като само си платих материала и после двамата сглобихме, за което съм му безкрайно благодарен, защото нямах финансова възможност да я поръчам на фирма.
Някои неща като долния етаж и огради, пътеки и т. н. инфраструктура дето се казва хората първо това правят, но аз трябваше до края на Юли да освободя квартирата и приоритет ми беше да се пренесем и после както си знам лека полека ще оправям останалото.
Баш Майсторо
- специалист
нед мар 01, 2020 9:42 pmSandman написа: Браво, добре ти се е получило според мен!Да Сандо, разделя ги поне по тавана
Това с мазилката също е интересно
Разделя кухня от трапезария май?
Никъде ли не ти напука между картоните? Понеже май хич не ги беше разминал никъде. Каква лента използва по снадките?
Баш Майсторо
- специалист
нед мар 01, 2020 9:42 pmSandman написа:За сега нямам напукано никъде на таваните, и стените с изключение на стена, която правих с дървени греди на конструкция понеже там трябваше нещо да носи вертикален товар , а не можах да си позволя метални дебелостенни профили, а сух материал не се намира лесно по борсите и винаги после измята, но важното е че е минимално и е поправимо след време, в коридора е, един ден я мазилка я тапети или прешпакловка и ще заспи
Никъде ли не ти напука между картоните? Понеже май хич не ги беше разминал никъде. Каква лента използва по снадките?
Баш Майсторо
- специалист
Продължавам със снимки от завършването на паркета в кухнята и хола. Много се двоумях дали да сложа в кухненската част плочки и да ги вържа с лайстна с паркета, поради евентуални течове от мивка, пералня и т.н., но викам то ако текне ще иде на всякъде и го изпразках паркет за по-бързо и евтино. Имах в тоя момент малък инцидент с колата, тамън отивах до къщата и една помпа налива на комшии и запречила пътя, като взех да обръщам на пета да заобиколя от другата улица ми се скъса ремъка на водната помпа и хидравликата , добре че бях толкова близо и не прегрях мотора. От известно време забелязвах прах в коша на мотора от неправилно търкащ се ремък, но покрай къщата колата беше на втори план и не взех мерки на време, лагера на виското заминал и ял ремъка няколко месеца добре , ще стана на 50 м. от къщи и последва направи си сам с помощ от приятел.
Тема "Ремонт на стара къща в стил Направи Сам." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература