Трифоне, не можеш ли с мотора да направиш няколко курса с по няколко торби?
Бих могъл, но е в бокса- ревизия на движока.
Болен съм.
ср авг 30, 2023 4:22 pmLutchezar написа: Сателитна снимка исках за да нарисуваш отгоре пътеката.С желтичко съм посочил къде може да се стовари и после премести пясъка. Пътеката е около 2 тротоарни плочки широка, като от едната и страна (на 50% от дължината и) е бетонова стеничка с височина около 1.5 м. - колелото на количката върви по крайчеца на пътеката, а ръкохватката на количката почти опира в бетоновата стеничка. И двадесет човека да събера, няма да свършат по бързо от двама, трима.
Ще пробвам линк, ще добавя и пример.
https://maps.app.goo.gl/UpyEaCt7H3AWhiGj7
Screenshot_20230830_162105.jpg
Прикачен файл
чет авг 31, 2023 9:09 pmn_a написа:Споко Кака!ср авг 30, 2023 6:30 pmТрифон П.Трифонов написа:Сакън!
Болен съм.
![]()
съб сеп 09, 2023 6:05 ampreslav написа:
Сегашното ми питане е за тази добавка https://bashmaistora.bg/plastifikator-t ... 50437.html - Някой ползвал ли е такава или п, подобна химия? Не можах да се ориентирам дали е едно и също с добавката за водоплътност. Никъде не намерих информация дали е допустимо смесването на различните добавки.
Не съм ползвал ткк,, но от описанието виждам че е обикновен пластификатор ( най вероятно нафталинова основа.!), който ще намали водата в разтвора от 5 =10%..
За повишаване "Водоплътноста" на бетона са важни 2 неща.!
Кол. Цимент и намаленото съдържание на ВОДА.
Затова при по високи изисквания го дават да се смесва с още някакъв си суперпластф. От същата марка.
! Добавките могат да се смесват
НО Е желателно да са на една основа,,И ОЩЕ ПО ВАЖНОТО
да НЕ се предозирва общото кол
Спрямо цимента.!!!
Предозирването има лош ефект.
Препоръчително е да се изчисли
Нужната доза за 1 бъркало. И да се вложи след "ОМОКРЯНЕТО
на материала., после се добавя още вода при нужда,,, за достигане на желаната консистенция.
ВОдоплътНи бетони се водят
ТАКИВА с В /Ц фактор
под 0.6 ! ( ИЛИ на 100кг.Цимент по малко от 60л. Н2О.![]()
Имай в предвид, чеТАКИВА бетони ( с висока доза добавка)
Изглеждат по "гъсти "от нормалния.! Обемно то тегло е по голямо и по трудно се "гребе "
С лопата, но са по "подвижни/пластични и се уплътняват по добре. С добавяне на малко вода
Още се разрежда. Лесно.! Понякога много.!
![]()
Отказах се от търсенето на фибри за бетон - полипропиленови
Тези се ползват предимно за настилки от шлайфан бетон.
Там ролята им е друга.
Не са нужни в конкретното мероприятие.
Ако държиш на фибри,, или метални, или РР Макро,,, ( като металните по размер.)
Това ако армировката е
По малко, и пак са настилки
По която се движат тежки машини.![]()
П п
Много скъпа добавка си си избрал.!
Добре че нямаш кубинци за леене.
Българските на ( "унимат") не отстъпват на вс. Западни аналози на пазара. И трябва са от порядъка на 2=3лв кг.
АЗ ползвам други но са в Конт. По 1000л.
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: