• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nikolson - майстор
Моето мнение е, че е добре да си направиш път(ека) от пътя към къщата.
Grozdev - специалист
вт авг 29, 2023 10:17 amnikolson написа:
Моето мнение е, че е добре да си направиш път(ека) от пътя към къщата.
Абсолютно правилно.
И то по най краткия азимут.
1 камион (минерал бетон, ,0-40.)
И още 1 работен ден :)
И ще има пътека и за РК 1.
Ферарито.

:yawinkle:
chapara - майстор
Пътека, но от талпи, събрани от комшии. Всяка къща има по 4,5 бр. После растураш и им ги връщаш. Два джепа пирони, тесла и летви да ги укрепиш. Един с ченгел дърпа от пред, другия управлява РК-то и возите мин 100 кг. Изпитано👍

Но и кран с дълга стрела ще завърти 10 палета за половин час, па колко да му е надницата :cry: :?

Няма, няма и не може да не може😉
Grozdev - специалист
Със талпите е бързия вариант.,
Стига догодина да няма пак
Бетон,, за барбекю то,, басейна
Или нещо друго... :)
Тогава пак с начале...! :lol:

:yawinkle:
preslav - майстор
Благодарско на всички включили се в темата, не знам за снимки, но ще споделя какъв е крайния резултат.
Само още малко детайли - там където е електрическия стълб (според устройствения план, или както се нарича там идеята на общинарите) е средта на пътя, който отива нагоре. Вижда се, че сега пътят е в дясно от стълба - кога на някой ще му хрумне да оправя всичко по регулация не се знае. Отделен е въпроса, че всичко това е дере и най-ниската му част е на 5 м. от началото на пътеката - денивелацията е над 2 м. Бент или мост да строя на общинска земя за да си вляза в къщата? Пътека, бетонирана от мен преди десетина години, има и сега - когато си без гащи и дойде комшийката, слагаш на кръста какъвто парцал имаш и гледаш да не се изложиш. Нямам безброй много опции, запрятам ръкави и бъркам кашата с каквото имам под ръка - появи се и още един помощник, ще се справим!
Lutchezar - майстор
Сателитна снимка исках за да нарисуваш отгоре пътеката.
Ще пробвам линк, ще добавя и пример.
https://maps.app.goo.gl/UpyEaCt7H3AWhiGj7
Прикачен файл:
Screenshot_20230830_162105.jpg
MamaMy - майстор
Ето за по лесно на готово
Lutchezar - майстор
ср авг 30, 2023 4:29 pmMamaMy написа:
Ето за по лесно на готово
Аз пътя на пясъка искам да видя.
nikolson - майстор
https://www.google.com/maps/@43.2414251 ... ?entry=ttu

То стана ясно. По козята пътека, между плетнята и мрежата с РК.
Пътеката е пътят на пясъка. Вижда се и от сателита.
Тръгва от разклонението на пътя на север- много лек северозапад и после под 90 градуса се спуска към източният ъгъл на къщата.
Да, Николич. Пътеката продължава покрай дървения асмалък (вече не е дървен), като в края му завива пак покрай него и право към обекта- близкия ъгъл.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср авг 30, 2023 6:27 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23

Тема "Сух бетон в торби по 25 кг." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: