hakama, миналата година си направих един експеримент, от чийто резултат съм много доволен. А нали питаш за по-евтино от 6 лв. на метър... Идеята ми беше, че не искам изкуствени материи да се виждат из двора, та като правих къщата на псето, обърнах покрива - първо изолационната мембрана по ребрата, а отгоре дъските, да пазят мембраната, а самите те незащитени и необработени. Мембраната е под 2 лева (тук многократно сме коментирали Veltitech като вариант, но всяка друга трябва да върши работа), дъските .... 4-5-6, колкото ги намериш. Но пък е естетично и природосъобразно, а и няма нужда да преправяш наклони, конструкции, да кроиш ламарини и т.н. Да не говорим, че ако ти е подходящ наклонът, получаваш чудна веранда... то мен това ме подсети - кучетата все на покривите на къщурките си кибичат...
Това фолио Veltitech е на 1,54лв/м2 х 15м2 = 23лв (до 2лв/кв.м се ядва, стига да е дълготрайно)- добре, а само върху дъските ще издържи ли -пише подпокривно, а не покривно?!
Намерих и снимка на бараката, с пътно наредини дъски е. Въпроса е - трябва ли да е паропропускливо или може и без?!
Лятото доста пече.
По спомен, наклона е малък - някъде около 10градуса.