• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
schuldiner - майстор
hakama, миналата година си направих един експеримент, от чийто резултат съм много доволен. А нали питаш за по-евтино от 6 лв. на метър... Идеята ми беше, че не искам изкуствени материи да се виждат из двора, та като правих къщата на псето, обърнах покрива - първо изолационната мембрана по ребрата, а отгоре дъските, да пазят мембраната, а самите те незащитени и необработени. Мембраната е под 2 лева (тук многократно сме коментирали Veltitech като вариант, но всяка друга трябва да върши работа), дъските .... 4-5-6, колкото ги намериш. Но пък е естетично и природосъобразно, а и няма нужда да преправяш наклони, конструкции, да кроиш ламарини и т.н. Да не говорим, че ако ти е подходящ наклонът, получаваш чудна веранда... то мен това ме подсети - кучетата все на покривите на къщурките си кибичат...
hakama - специалист
Понеже бюджета не стига за ламарини... брат ми мисли с по-дебел найлон да замаже положението, засега.

Това фолио Veltitech е на 1,54лв/м2 х 15м2 = 23лв (до 2лв/кв.м се ядва, стига да е дълготрайно)- добре, а само върху дъските ще издържи ли -пише подпокривно, а не покривно?!

Намерих и снимка на бараката, с пътно наредини дъски е. Въпроса е - трябва ли да е паропропускливо или може и без?!
Лятото доста пече.

По спомен, наклона е малък - някъде около 10градуса. :|

Прикачен файл

DSC00342.JPG
Последна промяна от hakama на чет яну 24, 2013 12:24 pm, променено общо 1 път.
stenmark - специалист
Не четеш правилно.Фолиото от долу и от горе дъските.Фолиото не става да е финиш.Слънцето е ужас,много малко материали издържат.За това които могат си пише ,УВ защита.
hakama - специалист
stenmark написа:
Не четеш правилно.Фолиото от долу и от горе дъските.Фолиото не става да е финиш.Слънцето е ужас,много малко материали издържат.За това които могат си пише ,УВ защита.
Ще търся решение за фолио - отгоре. То и дъските ще трябва да предпазя с нещо по тази логика (влага, слънце...).
Въпроса е да изкара няколко години.
schuldiner - майстор
А що не подменяш найлона всяка година? Десетина лева е...
EDI - майстор
Според мен си го направи като хората.Ввземи си две рула ИЗОФЛЕКС или друг подобен продукт на руло.2 рула са 20 квадрата, ще ти дойдат 80-120 лева в зависимост от теглото.Положи го студено, с подлепване със студено битумно лепило и наковаване.
Методи - специалист
Момчета,
дайте мнение за тези керемиди, сравнително скъпи са, около 15 лв/кв.м но пък не се изисква цяла дъсчена обшивка на покрива (така поне ни казва интернет), ама знае ли човек.

Прикачен файл

керемида Ондувила.JPG
VLADO66 - майстор
Не са популярни именно защото са скъпички.Иначе материала е ондулин под друга форма.
Методи - специалист
Владо,

Мен ме блазни факта, че имат малко по-добър вид от вълноорбразните листи и се коват като при едновремешните покриви с летви или по-тесни дъски и по този начин си спестявам доста пари за дървен материал. Ако накова дъски с ширина 8 см. и осово разстояние между дъските 32 см ще ми излезе 2,5 пъти по-евтино за дървенията. Но, ако не се накове цяла дъсчена обшивка дали няма да поддадат при по голяма снежна покривка въпреки, че са оребрени. Да се надяваме, че са изчислени.
Вадим Владимиров - специалист
А за метални керемиди мислил ли си? Цена 14,16/м2. Дъските се коват през 35см. Здрави са. И не на последно място- по тях може да се ходи(стига да знаеш как). А цена от 15 лв. не говори нищо. Накрая ще ти стъпи на 20-22лв. Както и при металните. Ако е по разчупен, може и да надхвърли.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "консултация за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: