• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Dessie - специалист
Оххххх, това с генератора направо ме бодна в сърцето….защо ти е генератор изобщо? Не си ли с времянка 15 квт/ трифазно?
При мен болка бяха 600 лв наем на резервоар за вода за месец ( по план трябваше да е 300 за две седмици, ама младежа се разболя, та плановете не са това, което са). При мен 680 м2 стени и тавани ги направи един момък, сам за реално работени 15 дни. Имай предвид, че при мен бетонния скелет беше с големи отклонения по вертикалите и на места имам трупано по 3-4 см, а на едно място 8 🫣
kivanov - специалист
пет окт 11, 2024 8:13 amresistbody написа:
Какви 30 дни, моята 500кв мазилка я опатка сам човек + един общ за 5-6 дни.. твоята е по-голяма но да кажем 1000кв да ти е.. ако са бригада какъв надник ще хванат за 30 дена..

Някой комшия няма ли трифазен ток? Даже да не е ларж за 500лв ще ти даде колкото ток ти тряба... 3К са доста пари..
Ами 510кв.м. гипс и 300 кв.м. варо-циментова. Към тях допълнително добавих 90кв.м. корито на басейна. 40кв.м. басейна отвън (че остана 1 стена неизмазана), и 50кв.м. една ограда.
Съседката ми има трифазен, но никак не ми се иска да имам общо с нея. Ще пия една студена вода и това е.
пет окт 11, 2024 11:11 ambobivg написа:
Коя марка и модел е машината?
Мултисплит с 8 вътрешни тела, това предполагам също е ЛГ.
Мисля, че е TANGRA EVB DX AL+ 12 H. Показаха ми я в офиса и не помня модела, но цената като гледам е същата.

Мултисплит:
1. FM57AH.U34 с 8 еднопътни касети
2. MU4R25.U22 с 3 еднопътни касети

Всичко без рекуператорите е LG.
пет окт 11, 2024 11:23 amMamaMy написа:
За 3000 дали не е по-изгодно да купиш нов генератор и накрая или да си го оставиш или да го продадеш?
И това си го мислих, но машината е 9kw, но работи с над 12kw, заради висок пусков ток. Излизаше бая пари.
пет окт 11, 2024 6:23 pmDessie написа:
Оххххх, това с генератора направо ме бодна в сърцето….защо ти е генератор изобщо? Не си ли с времянка 15 квт/ трифазно?
При мен болка бяха 600 лв наем на резервоар за вода за месец ( по план трябваше да е 300 за две седмици, ама младежа се разболя, та плановете не са това, което са). При мен 680 м2 стени и тавани ги направи един момък, сам за реално работени 15 дни. Имай предвид, че при мен бетонния скелет беше с големи отклонения по вертикалите и на места имам трупано по 3-4 см, а на едно място 8 🫣
Нямам времянка. Имам си само предишната партида 6kw.
Ами и при мен ще има пълнене, но до макс 2-3см каза мазача. Ще видим. Строителят го организира и той да се оправя с кривотиите, ако е направил такива (направил е тук там).
пет окт 11, 2024 12:00 pmchapara написа:
Препоръчах ти.
Благодаря.
Dessie - специалист
Тъпо е това с малката партида :-( при мен още в първото искане за временно захранване от стария архитект беше заложено 15 квт и може би е едно от малкото неща, които не промених :-)

Не е лошо да проявиш малко “лицемерие” и да се сдушиш със съседите, не винаги са приятни, но все пак ще се гледате цял живот :-) питай да си сложиш контролен електромер и ако е навита - свързвай се към тях. Повече от година захранвах строителните фургони на съседа отсреща….
kivanov - специалист
пет окт 11, 2024 11:24 pmDessie написа:
Тъпо е това с малката партида :-( при мен още в първото искане за временно захранване от стария архитект беше заложено 15 квт и може би е едно от малкото неща, които не промених :-)

Не е лошо да проявиш малко “лицемерие” и да се сдушиш със съседите, не винаги са приятни, но все пак ще се гледате цял живот :-) питай да си сложиш контролен електромер и ако е навита - свързвай се към тях. Повече от година захранвах строителните фургони на съседа отсреща….
Аз си имам приказка с нея и тя предложи да ме "захрани", но честно казано не знам дали ми се иска да имам да връщам такава услуга. Скоро подозирам, че ще се скараме заради оградата :) В началото исках да я направя, а тя се дърпаше. След това искаше, но не ми даде нейните строителни документи за да не вадя нови, а сега на мен ми е през **** за оградата :)
Dessie - специалист
😂😂😂😂😂 ясноооо, мерите си някакви неща там :-) ти всъщност няма ли да си вдигнеш партидата по принцип?
kivanov - специалист
съб окт 12, 2024 12:10 amDessie написа:
😂😂😂😂😂 ясноооо, мерите си някакви неща там :-) ти всъщност няма ли да си вдигнеш партидата по принцип?
На 27.07.2024 (2 год и 2 месеца след като подписах договор за присъединяване и 3 културни заявления и 1 по-малко културно със споменаване на КЕВР и т.н.) ЕРМ Запад са взели РС от НАГ да изградят моето трасе и имат 6 или 8 месеца да го направят. Идната седмица ще им напомня за себе си. Пускат нов кабел 150м до нов трафопост, на който сме вързани 2 бизнес сгради и аз. Ще ми закачат 44kW.
Dessie - специалист
съб окт 12, 2024 12:16 amkivanov написа:
Ще ми закачат 44kW.
👀👀👀👀👀

Мда, позната история са тия ЕРМ Запад :-) преди месец официално им подадох жалба, че са си насадили по невнимание стълба в имота ми, вместо в регулата на тротоара. Онзи ден получих отговор на мейл, че нямало съществуващ тротоар и да им дам геодезическо заснемане, че стълбът им е в имота, в противен случай не било вярно 😵💫
kivanov - специалист
съб окт 12, 2024 12:21 amDessie написа:
съб окт 12, 2024 12:16 amkivanov написа:
Ще ми закачат 44kW.
👀👀👀👀👀

Мда, позната история са тия ЕРМ Запад :-) преди месец официално им подадох жалба, че са си насадили по невнимание стълба в имота ми, вместо в регулата на тротоара. Онзи ден получих отговор на мейл, че нямало съществуващ тротоар и да им дам геодезическо заснемане, че стълбът им е в имота, в противен случай не било вярно 😵💫
Подобна история с Овергаз. Много се плашат от думата багер :)
Dessie - специалист
Преди година и нещо ( преди да го насадят така на това място ) беше дървен и в другия край на имота, съответно захранили времянка на съседа диагонално, ама ми пречеше и им обясних, че ако те не си го преместят, има една откачена в махалата, дето с лети из джендема с един двоен кенеф и ще им го премести тя, пък те да се оправят :-) :-) :-), след седмица са дошли, и са го преместили, но пък не съм била там да им видя тъпотиите 😤

Ще им го набия с геодезията, че така или иначе трябва да заснема къщата за акт 15, та този път може би ще се случат по-цивилизовано нещата, въпреки, че не го заслужават :-)
kivanov - специалист
Новостите от последния месец :)
1. Измазаха втория етаж и се мотат бая. Мисля, че става равно. Качвам снимки.
Първо направиха "зъбчета" покрай дограмата:
Изображение
Изображение
Изображение

И се почна с гипса :)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

2. От Rossima сложиха оградата. Ограда струва 2000лв, а монтажът 2500лв, но дойдоха и за около 5 часа я монтираха. Препоръчвам.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Идната седмица се надявам да приключват с първия етаж.

Поръчах си входна врата и чакам металната рамка за нея да е монтирана до 20-ти.
От 18ти влиза ОВК фирма да прави вентилация, комини, фреонови линии и т.н, а след тях като поизсъхнат стените ще наредят и подовото и викам Евромикс (вероятно).
Надявам се скоро и ВиК да влезе и да приключа и с това.
В понеделник чакам и момчетата с ламаринените шапки за бордовете на покривите + шапките за комините.

Засега съм забавен от сондьора, но и това се надявам да се разреши идните 2 седмици и да позасипя двора леко.
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97

Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: