• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kivanov - специалист
пет сеп 20, 2024 5:56 pmmilchomi написа:
Би ли споделил нещо повече за вентилируемата фасада? На какво разстояние от тухлите се монтират панелите, има ли специфични моменти в монтажа, за които внимавахте и др.
Вентилируемата фасада си е още един огромен проект.
15см вата + конструкция + 3мм Laminam = 21см (на някои места по-малко).

Има милион неща там. Чак бая ми писна. Фугите трябва да са еднакви, ватата да се застъпва по ъглите. Какво ли не.
milchomi - специалист
чет окт 03, 2024 11:19 pmkivanov написа:
Би ли споделил нещо повече за вентилируемата фасада? На какво разстояние от тухлите се монтират панелите, има ли специфични моменти в монтажа, за които внимавахте и др.

Има милион неща там. Чак бая ми писна. Фугите трябва да са еднакви, ватата да се застъпва по ъглите. Какво ли не.
Благодаря, аз мисля също да сложа 15см вата и да използвам системата на ETEM - Vario Glue, само че с плоскости 6мм и се чудя дали да търся някой да ми пресметне натоварването или да заложа на повече L-профили за здравина.
kivanov - специалист
пет окт 04, 2024 8:43 ammilchomi написа:
чет окт 03, 2024 11:19 pmkivanov написа:

Благодаря, аз мисля също да сложа 15см вата и да използвам системата на ETEM - Vario Glue, само че с плоскости 6мм и се чудя дали да търся някой да ми пресметне натоварването или да заложа на повече L-профили за здравина.
За мен правене на вентилируема фасада без проект и т.н. е загуба на пари и нерви. Няма смисъл от 6мм, ако има по-тънки.
kivanov - специалист
След 2-3 месеца мъчене и 3 бригади на строителя имам готова ограда. Изляха бетона на 16.09. Сега чакам от Росима да се обадят за останалото.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Днес нашляпаха итонга покрай прозорците и в понеделник почват с мазането. Агрегат за 30 дни = 3000лв. :shock: Плача!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

За басейна се наложи да поръчам машина комбинираща обезвлажняване и рекуператор за 23 000лв. :shock: Пак плача!
За къщата избрах рекуператор от Тангра. Вкараха ме в залата за производството на топлообменниците, обясниха ми всичко. Доволен съм. Моделът е EVB HiE 08 (с добавени нагреватели, управление и т.н.). Купих 2 термопомпи LG 16kw Split и 9kw Monoblock за басейна, Мултисплит с 8 вътрешни тела за къщата и втори мултисплит с 3 вътрешни за басейна.
Сега фокус е мазането и останалите 10% от ел. инсталацията. Събирам оферти за картонджии и ще съм много благодарен, ако някой препоръча читави.
chapara - майстор
Само спри да плачеш, излагаш се!
kivanov - специалист
чет окт 10, 2024 11:58 pmchapara написа:
Само спри да плачеш, излагаш се!
:-D Ще се пробвам ама душата ми не издържа. Гледам, че се занимавате с довършителни работи. Бихте ли препоръчали някой за таваните?
resistbody - майстор
пет окт 11, 2024 12:22 amkivanov написа:
понеделник почват с мазането. Агрегат за 30 дни = 3000лв.
Какви 30 дни, моята 500кв мазилка я опатка сам човек + един общ за 5-6 дни.. твоята е по-голяма но да кажем 1000кв да ти е.. ако са бригада какъв надник ще хванат за 30 дена..

Някой комшия няма ли трифазен ток? Даже да не е ларж за 500лв ще ти даде колкото ток ти тряба... 3К са доста пари..
bobivg - специалист
чет окт 10, 2024 11:37 pmkivanov написа:
За басейна се наложи да поръчам машина комбинираща обезвлажняване и рекуператор за 23 000лв. :shock: Пак плача!
Коя марка и модел е машината?
Мултисплит с 8 вътрешни тела, това предполагам също е ЛГ.
MamaMy - майстор
За 3000 дали не е по-изгодно да купиш нов генератор и накрая или да си го оставиш или да го продадеш?
chapara - майстор
пет окт 11, 2024 12:22 amkivanov написа:

:-D Ще се пробвам ама душата ми не издържа. Гледам, че се занимавате с довършителни работи. Бихте ли препоръчали някой за таваните?
Препоръчах ти.
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97

Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: