Цитирам се от една друга тема .
Пускам тази тема тук защото се отнася за конструкции и архитектура.
След описаното в цитата идеята ми е следната.
Искам да махна първия ред тухли на външните стени до плочата след това да изолирам бетона с подходяща хидроизолация и отново да си наредя тухли.
Въпроса ми е дали може да се получи някакво слягане и съответно пропукване на стените .
Трябва да се има в предвид ,че ще махам около 1 метър разстояние и след като го подзидам ще махам следващия метър
Къщата е на 27 години и има колони през около 3 метра разстояние
Ситуацията е такава , на външните стени зад гардероба и зад спалнята се е появила капилярна влага ..Тя се просмуква по стената и се намира над перваза и пропуква шпакловката Къщата е на стъпка,спалнята и антрето се намират на терена а останалите стаи са над 1-я етаж.
Та под спалнята (стаята)плочата е наливана направо върху терена (преди 25 год.)и тогава не се е сетил баща ми един найлон да сложи та да спре влагата която се просмуква от бетона.
От външната страна съм откопал 50-60 см от двора ,което е около50см под основата .Направих хидро и топло изолация дренаж и налях с бетон .Хидрото е на ИЗОЛА и е 5мм залепена с горелка върху основа от битомен грунд.
Вътре махнах дюшемето стигнах до плоча коята намазах също с битомен грунд , фибран 2 см ,черна хартия вместо найлон армировачна мрежа и замаска.
Пускам тази тема тук защото се отнася за конструкции и архитектура.
След описаното в цитата идеята ми е следната.
Искам да махна първия ред тухли на външните стени до плочата след това да изолирам бетона с подходяща хидроизолация и отново да си наредя тухли.
Въпроса ми е дали може да се получи някакво слягане и съответно пропукване на стените .
Трябва да се има в предвид ,че ще махам около 1 метър разстояние и след като го подзидам ще махам следващия метър
Къщата е на 27 години и има колони през около 3 метра разстояние
Последна промяна от panalov на чет май 14, 2009 11:44 am, променено общо 1 път.