Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pipbel - майстор
Наистина полезно четиво.
Не се оставяйте да ви изнудват.

http://forum.imoti.net/read.php?17,224717
exo99 - помощник
Четивото е полезно, но човекът се кани да строи и да живее в къща на десетина метра от далекопровод.

Това не бих го направил никога. :sad:
Svilen22 - специалист
Здарвейте!!! Може би въпроса ми не е за тази тема-за което се извинявам. Но какъв е точно проблема с далекопровода. Защото аз се каня да строя в близост до телевизионна кула с много ретранслатори на мобилни оператори и малко се притеснявам.Ако знаеш повече неща по темата моля те сподели! Поздрави!
elenkov - напреднал
Още по татово време в двора на къщата е било замислено да се сложи далекпровод.. с много пари и мъки баба и дядо са го изкарали на 1 метър пред оградата. Под дочух че не било хубаво близо до къщата да има далекопровод някои да знае нещо ? Баба ми и Дядо ми 30 години са живяли в тази къща а далекопровода е на 10-15 метра от нея.

Поздрави
ibogdanov - специалист
Svilen22 написа:
Здарвейте!!! Може би въпроса ми не е за тази тема-за което се извинявам. Но какъв е точно проблема с далекопровода. Защото аз се каня да строя в близост до телевизионна кула с много ретранслатори на мобилни оператори и малко се притеснявам.Ако знаеш повече неща по темата моля те сподели! Поздрави!
проблемите са преди всичко с излъчванията от антените или от магитното поле около високоволтовите кабели.
Ако попаднеш в полета на подобна антена или ретранслатор, много скоро започваш да чустваш дискомфорт, загряване и гадене. Докарваш ли лека форма на лъчева болест. Накратко седиш ли в обсега на електромагнитно поле, започваш да се сваряваш постепено.
Обяснявам го доста лайшки, но не съм доктор. Зет ми работеше във изграждането на вивател и се разхождаше с дозиметът на кръста постояно и редовно се връщаше изпържен като рак от висене по антените.
Ако искаш да си спокоен з асебе си и семействоти си, викни си някой от службите за охрана и хигиена на труда ( не е скъпо ) дати замери напрегнатостта на полето и разните други параметри, той ще ти обясни доста по-подробно колко е кофти да се чустваш като в микровълнова печка.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
elenkov написа:
Още по татово време в двора на къщата е било замислено да се сложи далекпровод.. с много пари и мъки баба и дядо са го изкарали на 1 метър пред оградата. Под дочух че не било хубаво близо до къщата да има далекопровод някои да знае нещо ? Баба ми и Дядо ми 30 години са живяли в тази къща а далекопровода е на 10-15 метра от нея.

Поздрави
Ти кое наричаш далекопровод?
Изображение
Изображение
Изображение
Това няма как да е на метър от баба и дядо.
elenkov - напреднал
n_a написа:
elenkov написа:

Поздрави
Ти кое наричаш далекопровод?
Изображение
Изображение
Изображение
Това няма как да е на метър от баба и дядо.
Да кажем че третия далекопровод (третата снимка) прелича на този пред къщата. А ми ако не ми вярваш ще го снимам ! :) Но е истина !

Поздрави :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
...

МИНИСТЕРСТВО НА ЕНЕРГЕТИКАТА И ЕНЕРГИЙНИТЕ РЕСУРСИ
МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ГОРИТЕ
МИНИСТЕРСТВО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО
НАРЕДБА No 16
от 9 юни 2004 г.
за сервитутите на енергийните обекти
http://im.cablebg.net/clients/n16eer04.htm

Разкажи за Баба и Дядо. Лично аз "чувам" далекопроводите на доста повече от 1,5м.
KingoftheROAD - специалист
n_a написа:
...Ти кое наричаш далекопровод?...
Електропровод колега. Требе да се знае какво все пак провеждаме по тоя далекопровод - олио, сирене?!?!? :-D

Това в кръга на майтапа ;) Това което си показал на снимката са електропроводи на 400, 220, 110 КИЛОВОЛТА. Според мен няма начин да минават дори и на 10-15 метра от двора. По-скоро ще е някоя линия на 20 КИЛОВОЛТА...

Тема "Полезно за собственици на парцели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: