Здравейте!При декофрирането на колони и пояси,отвътре останаха стърчащи арматури,който ги изрязах наравно с бетона(от вън на къщата само ги изкривявам,защото ще има топлоизолация).Тъй,като предстои измазване и шпакловане,ме притестява дали ще избие ръжда по стената след някоя друга година?Замислям се за обработка с грунд,което е може би недостатъчно?А,със силикон дали е удачно?
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kavi67
- специалист
8 мнения в "обрабтка на оставаща арматура?"
stivemaster
- майстор
Здравей колега ако това са така наречените струни с които са стягали кофража опитай се да ги набиеш навън или ги подрежи с ъглошлайф малко по навътре и ги грундирай.Ако ги достигне мазилка и са голи в мазилката има препарат заместващ варта които е силно корозионен и ще ти избие ръжда през нея в последствие.
pavkatay
- майстор
Тук имаше тема в ,която се коментираше руски 'антикор' тип 'направи сам' от стиропор и ацетон.
Не си спомням какво пишеше (ползвай търсачката), но на тази процедура интуитивно се доверявам.
пп Ето линка
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 3&start=15
Сега виждам,че съм написал подобно мнение преди 2 месеца и съм забравил- като някакъв рекламен агент или акционер съм на това чудо
Дано да не ме лъже шестото чувство.
Не си спомням какво пишеше (ползвай търсачката), но на тази процедура интуитивно се доверявам.
пп Ето линка
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 3&start=15
Сега виждам,че съм написал подобно мнение преди 2 месеца и съм забравил- като някакъв рекламен агент или акционер съм на това чудо

Дано да не ме лъже шестото чувство.
Илиян Илиев™
- майстор
Ми то си има антикорозионниматериали. Обикновено са сини или винени на цвят. Някои пък се мажат с четката и после се нахвърля пясък отгоре.
Изобщо нямат нищо общо с антикороз. течности за решетки и разни винкели. Ако не се справиш с гуглето попитай в някой магазин за строителни материали. Честно казано мен ме мързи да ровя из нета вместо теб.
Все пак ще ти подскажа, че вебер имат подходящ продукт. Цвят бордо(всъщност цвета не е от значение, защото отгоре се покрива с мазилката), в 5 килограмови найлонови торбички.
Ако и това не помогне даваи с панацеята наречена теракол и бъди един от всички чудотворци разрешаващи всеки проблем с флексово лепило.
Изобщо нямат нищо общо с антикороз. течности за решетки и разни винкели. Ако не се справиш с гуглето попитай в някой магазин за строителни материали. Честно казано мен ме мързи да ровя из нета вместо теб.
Все пак ще ти подскажа, че вебер имат подходящ продукт. Цвят бордо(всъщност цвета не е от значение, защото отгоре се покрива с мазилката), в 5 килограмови найлонови торбички.
Ако и това не помогне даваи с панацеята наречена теракол и бъди един от всички чудотворци разрешаващи всеки проблем с флексово лепило.

Тема "обрабтка на оставаща арматура?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература