Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kavi67 - специалист
Здравейте!При декофрирането на колони и пояси,отвътре останаха стърчащи арматури,който ги изрязах наравно с бетона(от вън на къщата само ги изкривявам,защото ще има топлоизолация).Тъй,като предстои измазване и шпакловане,ме притестява дали ще избие ръжда по стената след някоя друга година?Замислям се за обработка с грунд,което е може би недостатъчно?А,със силикон дали е удачно?
peter_m - специалист
Мажеш с цимент+пясък или с теракол. Ако няма влага няма да има ръжда. Ако толкова те притеснява може и с хидроизолация някаква да запечаташ.
Humppa - напреднал
Лесно става - обмазваш с ръкавици.
kavi67 - специалист
Благодаря!Бях чул за някакъв спрей с които се пръскали,но идея си нямам каква е съставката в този спрей?
stivemaster - майстор
Здравей колега ако това са така наречените струни с които са стягали кофража опитай се да ги набиеш навън или ги подрежи с ъглошлайф малко по навътре и ги грундирай.Ако ги достигне мазилка и са голи в мазилката има препарат заместващ варта които е силно корозионен и ще ти избие ръжда през нея в последствие.
kavi67 - специалист
Така ще направя колега,дано грунда е достатъчен,че много колони,пояси и обратни греди се събират,и не ми се ще без да предприема някакви мерки после да страдам!.Благодаря Ви!
pavkatay - майстор
Тук имаше тема в ,която се коментираше руски 'антикор' тип 'направи сам' от стиропор и ацетон.
Не си спомням какво пишеше (ползвай търсачката), но на тази процедура интуитивно се доверявам.
пп Ето линка
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 3&start=15
Сега виждам,че съм написал подобно мнение преди 2 месеца и съм забравил- като някакъв рекламен агент или акционер съм на това чудо :lol:
Дано да не ме лъже шестото чувство.
Илиян Илиев™ - майстор
Ми то си има антикорозионниматериали. Обикновено са сини или винени на цвят. Някои пък се мажат с четката и после се нахвърля пясък отгоре.

Изобщо нямат нищо общо с антикороз. течности за решетки и разни винкели. Ако не се справиш с гуглето попитай в някой магазин за строителни материали. Честно казано мен ме мързи да ровя из нета вместо теб.

Все пак ще ти подскажа, че вебер имат подходящ продукт. Цвят бордо(всъщност цвета не е от значение, защото отгоре се покрива с мазилката), в 5 килограмови найлонови торбички.

Ако и това не помогне даваи с панацеята наречена теракол и бъди един от всички чудотворци разрешаващи всеки проблем с флексово лепило. :lol:

Тема "обрабтка на оставаща арматура?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: