• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Sphinx - специалист
Имам намерение да закупувам имот на публична продан(или поне да опитам )

Въпросът ми е следния - Имам номера на УПИто(имотът е урегулиран и е 500м2), но тази имформация не ми е достатъна да знам на каква височина да строя, колко % от имота мога да застроя, какви отстояния и т.н.

Има ли начин по номера на УПИто да науча всички нужни детайли за строеж, като се има предвид, че не съм собственик(а собственикът(който и да е той) няма да ми съдейства?

И, ако няма, може ли да купувам на сляпо - имотът е на 2 улици, до него има други къщи, сравнително равен е?

Предварително благодаря за помощта!|
8180 - майстор
Най-сигурно е с Виза за проектиране - вади се от собственика.
Иначе, поне разговор с Гл. архитект или Техника в общината.
vipltd - специалист
Намираш си архитект,който е на "Ти" с Общината.
За 5 минути научаваш биографията и бъдещето на парцела.На сляпо -не.
Tsilkov - майстор
Ако е в София можеш да разбереш от тук : http://sofia-agk.com/index.php?option=c ... &Itemid=26 .Ако не се оправяш със сайта и/или терминологията ми прати адреса на имота за да го намеря и ще ти пратя нужната информация(безплатно).
Ако е извън София и има влезла в сила кадастрална карта можеш да търсиш информация тук http://www.cadastre.bg/ и/или в общината.В агенцията по кадастъра също може да вземеш информацията през интеренет ,но е платено и доста по сложно.
Ако няма влезла в сила кадастрална карта (http://www.cadastre.bg/-пак от тук влизаш и гледаш дали има или няма) можеш да поръчаш извдка от действащия ПУП(ако има такъв) ,или да отидеш в приемния ден при главния архитект(няма защо да наемаш някой друг да ти предаде на развален телефон).За съжаление ако не си собственик нямаш право да искаш скица ,или виза.
Sphinx - специалист
Колеги,

намерих парцела в интернет:

Това е скицата(май):

Това, че няма означения какво означава - че просто няма сграда там или нещо друго...

Как ви се вижда мястото, до него има няколко 2вуетажни къщи.

Прикачен файл

pic1.JPG
pic1.JPG (29.17 KиБ) Видяна 4314 пъти
Фло - специалист
Няма означена постройка,само предполагам,че строителните граници,поради острия връх към дъното на парцела ще ти ги определят точно там , в белия правоъгълник върху който пише 500м2.Дали можеш да строиш обаче там е отделен въпрос,който трябва да си изясниш в общината. Това,че в отсрещните парцели има сгради още нищо не е ,може пък въпросния и съседните му три да са със сервитут.
Tsilkov - майстор
Както писха по горе територията я виж във общия устройствен план.Тази скица е от електронния вариант ГИС София .Трябваше да цъкнеш на регулация да видиш дали не е отреден за нещо и къде са границите на имота и дали си на две улици(ъглов имот) или на една.Нещо много важно което малко хора знаят/осъзнават - ограничителните линии са спрямо ЗУТ ,а не какво е драснато във визата !!
Sphinx - специалист
Tsilkov написа:
Както писха по горе територията я виж във общия устройствен план.Тази скица е от електронния вариант ГИС София .Трябваше да цъкнеш на регулация да видиш дали не е отреден за нещо и къде са границите на имота и дали си на две улици(ъглов имот) или на една.Нещо много важно което малко хора знаят/осъзнават - ограничителните линии са спрямо ЗУТ ,а не какво е драснато във визата !!
Това е от регулацията - има ли нещо притеснително:

Защо от дясната част на парцела има една синя линия, която е по-навътре от горната скица?

Прикачен файл

pic2.JPG
pic2.JPG (53.54 KиБ) Видяна 4285 пъти
Tsilkov - майстор
Сивото е имотна граница преди регулация ,а синьото граница по регулация.В случея важи второто - макар че най-сигурно е да се провери.
Sphinx - специалист
Tsilkov написа:
Сивото е имотна граница преди регулация ,а синьото граница по регулация.В случея важи второто - макар че най-сигурно е да се провери.
Т.е. имотът, който евентуално ще закупя е синьото, а с останалата част какво се случва... не разбирам...
  • 1
  • 2

Тема "Какво може да се разбере по УПИто" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: