След като изчистих пода с прахосмукачка видях притеснителни цепнатини на пода на ет.1. Всъщност видях ги преди година, но с набития прах не съм забелязал, че са толкова мащабни. Получили са се на двете най-големи полета. Маза няма, плочата е направена върху насип от кофти труднотрамбоващи се материали . Пиша плоча, тъй като беше армирана настилка, но конструкторката промени армировката, за да работи като плоча. Дали е лошо изпълнение или лошо оразмеряване, не знам, но това ме притеснява.
В момента има 6-7 мм просвет под мастара.
Какво мислите за ситуацията - има ли проблем за конструкцията? След подовото следва замазка и ако плочата продължи да сляга, това ще се отрази на пода... А не мога да бъда сигурен дали ще продължи този процес.
Друг въпрос е, че тия дни подготвям за подово отопление и не знам дали само да покрия с найлон пода или да се опитвам да хидроизолирам тези цепнатини. Къщата иначе е над терена, няма подпочвени води и не е избивала влага през зимата. Дали да опитвам, например с Хидрозол или да добавя и от лентите за баня, или да не пипам?
Какво мислите за ситуацията - има ли проблем за конструкцията? След подовото следва замазка и ако плочата продължи да сляга, това ще се отрази на пода... А не мога да бъда сигурен дали ще продължи този процес.
Друг въпрос е, че тия дни подготвям за подово отопление и не знам дали само да покрия с найлон пода или да се опитвам да хидроизолирам тези цепнатини. Къщата иначе е над терена, няма подпочвени води и не е избивала влага през зимата. Дали да опитвам, например с Хидрозол или да добавя и от лентите за баня, или да не пипам?