Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Virtex - майстор
Някои да препоръча как най-добре и лесно може да се справи човек с нарязването на около 35-40 тухли винебергер Porotherm 25 N+F ?

Ъглошлайф с 230мм диск не виждам как ще среже до половина тухлата и да се обърне и макар да не съм пробвал лично, мисля няма да стане.

Други варианти има ли за рязане на такива тухли, които не изискват наемането на специална машина ? Смятам бройката е малка, за да оправдае вземането на такава машина АКО има по финансово безболезнен вариант :-D В крайна сметка ако нямам избор ще трябва да наема, но все пак реших да питам за идеи, понеже казаха доста интересна сума за 2 дена наем.

Гледах тази статия, както и старата тема, но там бързо беше обърната в друга посока.

Всякакви идеи са добре дошли, дори да има малък брак при тухлите. Съответно използване на други тухли, примерно тухла единица вместо срязани поротерм-ки не смятам, че ще е добра идея.
nikolov333 - майстор
Питай в каменоделните дали нямат машина, с която да ти свършат работа, но ще трябва да ги носиш да ти ги нарежат там .
lov - майстор
Става ама така ще ги накиснат че после голям зор да изсъхнат. Рязал съм но с трион за итонг със запоени видии на зъбите но голям чанча.
Пробвай с флекас и обръщане средата би трябвало да успееш да я отчупиш. Тя няма после да е видима. Поне на обикновенни тухли на фурати съм го правил този номер и става. А и то размера много трудно ще го уцелиш предварително че да ги караш някъде и всичко ще трябва да е на място.
tzetz009 - специалист
С голям ъглошлайф и диамантина се режат , но пушилката е голяма . Намери си удобно подветрено място на някоя бетонна плоча . Наистина малко не достига да се пререже тухлата с два насрещни среза , но с повдигане на единият край на около 2 см височина и "изстърване" върху бетона се сцепва безпроблемно остатъка . Върху плоскост OSB пак става . Изпитано !

:partyman: :partyman: :partyman:
BLUEPUPIL-2 - специалист
Ще ти трябва стационарна машина и диск 300-350мм.
deadman - помощник
Става и с трион за тухли за саблен трион работната му дължина е 405мм , дефакто може да реже и 38см тухли(саблен трионкитайски 80лв и нож 30лв=110лв ), друг вариант е с трион "алигатор" но там самия трион е много скъп(може по наем да се вземе).
Virtex - майстор
Насочил съм се към това:

Изображение
Когато го пробвам ще дам отзиви :)

Тема "Рязане на тухли Porotherm" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: