Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
ralev - специалист
На гредоред гипсокартона се прави задължително на давойна скара и не се хваща с UD за стените, така се получава плаващ таван и никога не пукат снадките на картона. Друг е въпроса че обикновенно това не е възможно поради липсатана височина в помещенията от гредоред.
merakliq - специалист
torbalan написа:
летви се избират, защото са по-евтини...

моите стени бяха в горе-долу същото състояние... аз избрах да разкъртя мазилката до здраво и след това да го замажа и шпакловам...
помисли и за такъв вариант, ако искаш...
Така си и помислих за летвите. И аз мисля, че с тях се работи по трудно, може би зареди самото им нивелиране, цепене и т.н.. За стените и това е вариант, само че свързан с повече мокри процеси. Стенната обработка на пукнатините май няма да реши проблема с тях, но това е за друга тема.
yanis7373 - специалист
ralev написа:
На гредоред гипсокартона се прави задължително на давойна скара и не се хваща с UD за стените, така се получава плаващ таван и никога не пукат снадките на картона. Друг е въпроса че обикновенно това не е възможно поради липсатана височина в помещенията от гредоред.
А как се прави двойната скара и с какво се хваща тогава за стените като не е със UD, изобщо ако може повече инфо за двойната скара.Моите стаи са 285см., затова че имам място.
ralev - специалист
"Чичко" KNAUF го е измислил на страницата на кнауф има подробна техническа информация. Виж там ако не ти стане ясно питаи пак.
yanis7373 - специалист
Попригледах страницата , но при двойната скара пак носещата се хваща за гредите на тавана и в крайна сметка те пак носят целия таван, затова мисля че в моя случай няма нужда от двойна скара, а с директни окачвачи хващам за гредите СД-то и тва е. Какво ще кажите ?
Crafty - специалист
Колега, щом не искаш да го правиш според "каноните" - направи го, както си решил и после ще те очакваме с тема от рода на "Защо ми се напукаха фугите?". Използвай търсачката и разгледай мнения ЗА и ПРОТИВ двойната скара. Поразгледай по-внимателно сайта на KNAUF и се замисли има ли там някъде показана, скара за окачен таван, без кръстосване на профилите.
Сега специално за къртенето на мазилката - щом е обитаемо - по-добре недей. Сметни си в каква посока са ти носещите греди. Перпендикулярно на тях с чук разкърти ивици в двата края, за да си сигурен къде се намират гредите. След като откриеш краищата на гредите - маркирай с маркиращ конец. Сега вече би трябвало да разкъртиш само малка дупка за самият директен окачвач.
Нещо от този сорт.

Прикачен файл

Karatavan.jpg
Окачен таван, без сваляне на съществуващия каратаван
Karatavan.jpg (13.15 KиБ) Видяна 12951 пъти
simeonov_74 - специалист
yanis7373 написа:
Попригледах страницата , но при двойната скара пак носещата се хваща за гредите на тавана и в крайна сметка те пак носят целия таван, затова мисля че в моя случай няма нужда от двойна скара, а с директни окачвачи хващам за гредите СД-то и тва е. Какво ще кажите ?
Аз лично смятам, че няма да ти създаде проблем единичната скара, ако конструкцията и фугирането ги направиш, както трябва.

Тема "Гипскартон на каратаван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: