• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
съб юли 26, 2025 6:40 pmLutchezar написа:
съб юли 26, 2025 2:30 pmkyoshinn написа:
Аа да, няма да е лошо и модератор направо да изтрие темата и без това на никого няма да е полезна вбъдеще, ама няма и да има такава. Като гледам изчетох целия раздел и има единствено 1 добре структурирана тема, по която отново остават въпроси, да не говорим, че няма за единична скара, няма за двойна на едно ниво и прочие, няма често срещани проблеми и въпроси и т.н. и т.н.
Твоето е като да търсиш тетрадка по Български Език за 3а клас.

Питай търсачката на форума и Гугъл, на практика всичко е описано в няколко pdf файла. Няма такова нещо като навсякъде да е различно. Навсякъде е почти еднакво изпълнението.
Питах и търсачката и гугъл, почти всичко съм изчел и изгледал. Сега ще кажа и откъде идва объркването ми и какво визирам, че навсякъде е различно и, че не всичко има в тези проспекти на Кнауф. Пример 1:
В проспекта на Кнауф няма единична скара, които гледам доста хора правят, единствено има една малка табличка с това при какво разстояние на профилите и товаропоносимост да се сложат окачвачите, като в моя случай през 500 мм профили и до 15 кг товар/м се дава максимум 1.3 м между окачвачите, хайде да не взимаме максимума, но едно 70-80% да кажем отиваме на окачвачи между 90 см-1 м, дори и половината да вземем, то отиваме на 65 см разстояние, а колегата по-горе ме съветват през 47.15 см, затова и попитах защо така, ама той реши, че не знам, че го поучавам, агресирам или там каквото и да е. Второто, което го няма в проспекта на Кнауф при единична скара (както казах има само по-горната информация) то е дали както при двойната първите окачвачи да са на около 25 см от стената и след това равномерно разпределени или просто всички да са да кажем равномерно през 1 метър без да слагаме по 1 окачвач на 25 см от стената. Другото примерно при двойната скара Д112, в проспекта се дава в крайщата на около 15 см да се пуснат носещи профили и след, което разстоянието да се раздели равномерно, но както и в една от добре развитите теми тук, така и в други видеа и теми гледам, че не слагат профили по крайщата на 15 см, а директно делят разстоянието на 3, на 4 или колкото е необходимо и се слагат носещите между 80-90 см до 1 метър, което в моя случай означава, че мога да пусна само 2 профила през 94 см (тъй като широчината е 2.83), но може би е по-добре да са 3 профила през 70 см ? Или 2 в крайщата по 15-20 см и след това още 2 през 80 см ? И ей такива контрасти, пише едно, масово се прави друго или изобщо няма някаква информация. Както и да е, каквото направим, направим, лично на мен просто ми беше интересна материята и исках така теоретично да си обясня кога, къде, какво можем и как да променяме.
chapara - майстор
Този филм тук го играем всекидневно. Ти на твоето окачване на таван колко % сигурност му даваш с 0% практика???,аз му давам под 50%!
95см.:2=?
Бягай да си играеш😁😄
"Форума, ако не забелязвате, умре.
Останахте/ме двайсетина келеша на селска вечеринка"

Няма как да не се забележи обострянето на келешлъка в тъмната част на денонощието.
  • 1
  • 2

Тема "Окачен таван с единична скара за стая 14 квадрата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: