• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
съб юли 26, 2025 6:40 pmLutchezar написа:
съб юли 26, 2025 2:30 pmkyoshinn написа:
Аа да, няма да е лошо и модератор направо да изтрие темата и без това на никого няма да е полезна вбъдеще, ама няма и да има такава. Като гледам изчетох целия раздел и има единствено 1 добре структурирана тема, по която отново остават въпроси, да не говорим, че няма за единична скара, няма за двойна на едно ниво и прочие, няма често срещани проблеми и въпроси и т.н. и т.н.
Твоето е като да търсиш тетрадка по Български Език за 3а клас.

Питай търсачката на форума и Гугъл, на практика всичко е описано в няколко pdf файла. Няма такова нещо като навсякъде да е различно. Навсякъде е почти еднакво изпълнението.
Питах и търсачката и гугъл, почти всичко съм изчел и изгледал. Сега ще кажа и откъде идва объркването ми и какво визирам, че навсякъде е различно и, че не всичко има в тези проспекти на Кнауф. Пример 1:
В проспекта на Кнауф няма единична скара, които гледам доста хора правят, единствено има една малка табличка с това при какво разстояние на профилите и товаропоносимост да се сложат окачвачите, като в моя случай през 500 мм профили и до 15 кг товар/м се дава максимум 1.3 м между окачвачите, хайде да не взимаме максимума, но едно 70-80% да кажем отиваме на окачвачи между 90 см-1 м, дори и половината да вземем, то отиваме на 65 см разстояние, а колегата по-горе ме съветват през 47.15 см, затова и попитах защо така, ама той реши, че не знам, че го поучавам, агресирам или там каквото и да е. Второто, което го няма в проспекта на Кнауф при единична скара (както казах има само по-горната информация) то е дали както при двойната първите окачвачи да са на около 25 см от стената и след това равномерно разпределени или просто всички да са да кажем равномерно през 1 метър без да слагаме по 1 окачвач на 25 см от стената. Другото примерно при двойната скара Д112, в проспекта се дава в крайщата на около 15 см да се пуснат носещи профили и след, което разстоянието да се раздели равномерно, но както и в една от добре развитите теми тук, така и в други видеа и теми гледам, че не слагат профили по крайщата на 15 см, а директно делят разстоянието на 3, на 4 или колкото е необходимо и се слагат носещите между 80-90 см до 1 метър, което в моя случай означава, че мога да пусна само 2 профила през 94 см (тъй като широчината е 2.83), но може би е по-добре да са 3 профила през 70 см ? Или 2 в крайщата по 15-20 см и след това още 2 през 80 см ? И ей такива контрасти, пише едно, масово се прави друго или изобщо няма някаква информация. Както и да е, каквото направим, направим, лично на мен просто ми беше интересна материята и исках така теоретично да си обясня кога, къде, какво можем и как да променяме.
chapara - майстор
Този филм тук го играем всекидневно. Ти на твоето окачване на таван колко % сигурност му даваш с 0% практика???,аз му давам под 50%!
95см.:2=?
Бягай да си играеш😁😄
"Форума, ако не забелязвате, умре.
Останахте/ме двайсетина келеша на селска вечеринка"

Няма как да не се забележи обострянето на келешлъка в тъмната част на денонощието.
съб юли 26, 2025 11:59 pmchapara написа:
Този филм тук го играем всекидневно. Ти на твоето окачване на таван колко % сигурност му даваш с 0% практика???,аз му давам под 50%!
95см.:2=?
Бягай да си играеш😁😄
Мислех да не ти пиша повече, ама нещо много ме дразнят разни особняци като теб. Не те знам какви филми играеш, какви % даваш, ама вземи си лекувай психичните проблеми, защото явно имаш някакви детски травми или и аз не знам. Питам те най-нормални въпроси, ти си мислиш, че те поучавам, нападам или там каквото още беше писал и само си плямпаш на съвсем различно ниво. Отново те питам, при положение, че както в книжките на Кнауф, така и разни майстори с дългогодишен опит (с 2 мозъчни клетки може да се сетиш кои визирам) редят единичната скара на 50 см и окачвачи през 80-90-100 см като първите са близо до стената. Ти ме съветваш да сложа двойно повече окачвачи, равномерно разпределени през 47 см. Не казвам, че НЕ си прав, не казвам, че е грешно (все пак не разбирам), но не мога да си го обясня и те питам защо така мислиш ? Другото, за което ми се "заяде" е ЦД профил до УД-то, отвори проспекта, който си ми дал на Кнауф и виж първия ЦД профил (монтажен) на какво разстояние са го дали от стената - ок. 10 см, това, ако не е УД-то... и т.н. и т.н. и т.н., а всичко можеше да е кротко и мирно, и ползотворно, ама уви някои хора трябва да си избиват явно комплексите.
нед юли 27, 2025 12:17 pmkyoshinn написа:
При няколко тук, симптомите се обострят в късна доба. Твърдят, че не докосват алкохол, значи нещо друго провокира изблиците.
Просто не обръщай внимание!
нед юли 27, 2025 12:34 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед юли 27, 2025 12:17 pmkyoshinn написа:
При няколко тук, симптомите се обострят в късна доба. Твърдят, че не докосват алкохол, значи нещо друго провокира изблиците.
Просто не обръщай внимание!
Не знам дали не си правиш майтап с мен, не ги познавам, но ако е наистина така както каза.. Жалко, много жалко, хора с опит и знания :cry: Ще чакам барем да видя дали най-нормално ще ми отговори на горните въпросите или ще се продължи със сагата.
chapara - майстор
Отговорих как съм го правил не еднократно, но ти чоплиш. Какво очакваш? Дадох ти насока за четене, пак чоплиш. Споделих ти опита си.
Ами това е Форум, не неделно училище. Има още начини за обучене коит мога да предложа, но те са платени. Толкова си мога, щом смяташ контакта за незадоволителен, не зная какво да ре посъветвам. Игнорирай ме, има начин и си готов.
Успех👍
  • 1
  • 2

Тема "Окачен таван с единична скара за стая 14 квадрата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: