Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
MaistorqgA - специалист
До simeonov, окачвачите може ли да се хващат в средата а не за ушите в двара края, ti kak misli[
svetliopi44 - Чирак...
Може ,пич . Слагай само в средата. Вече знаеш че страничните са за винт ако хващаш в дърво.
MaistorqgA - специалист
сменям заглажието жече маи ми се изясни :wink:
simeonov_74 - специалист
MaistorqgA написа:
До simeonov, окачвачите може ли да се хващат в средата а не за ушите в двара края, ti kak misli[
svetliopi44 ти е отговорил, така че действай смело.
subzero - специалист
защо да го подвеждам :? при захващане само с 1 дюбел в средата при по голяма тежаст нямали да се огъне окачвача ??? пробвал ли си да го захванеш само в средата и да се овиснеш на него? аз невиждам смисъл от тази икономия на 1 дюбел на окачвач, но нищо, не мисля да споря повече :-D
Тани - модератор
Не слагай и паразитни профили, при положение че скарата ти е на 50 см. няма къде да ги сложиш :lol: . Ползвай задължително 12,5 мм картон. Там където СД-то влиза в УД-то не завивай рапидки в картона . През какво разстояние ще слагаш окачвачите?
simeonov_74 - специалист
subzero написа:
защо да го подвеждам :? при захващане само с 1 дюбел в средата при по голяма тежаст нямали да се огъне окачвача ??? пробвал ли си да го захванеш само в средата и да се овиснеш на него? аз невиждам смисъл от тази икономия на 1 дюбел на окачвач, но нищо, не мисля да споря повече :-D
Подвеждаш го за рапидките в окачвачите :-D
subzero - специалист
копчетата хващат много по-здраво от рапидките в това няма спор,но до сега съм го правил и с рапидки и не съм имал проблем,нито има изваждане нито счупване нито нищо,тъка че ако не успее да си намери копчета,моето мнение е ,че няма проблем да го направи с рапидки,но пак,не искам да споря! :)
dechoоо - специалист
Пич, MaistorqgA, влизаш в WWW.kanauf.bg! Под меню "CAD-детайли, технически проспекти и филми". От там в "Технически проспекти и брошури" търсиш окачени тавани. Четеш и действаш, недопостимо е майстор да фиксира с рапидки и други такива изказвания. Пробвай сам, захвани си един профил с копчета и един с рапиди, сам ще усетиш разликата.
Тани - модератор
subzero написа:
Ако ще си правиш лост за набиране , директните окачвачи и CD-тата не са подходящи материали! В цитирания от тебе проспект на Кнауф хората ясно са написали , че един такъв окачвач издържа 40 кг , без да правят разлика по кой от двата начина ще го захванеш .В едно мнение вече сметнаха макар и неточно колко тежи тавана
Dain написа:
За 12м2 таван ти трябват 5 листа картон(2x1,2),по 20 кг x 5=100кг,имаш над 20 окачвача,100/21=5кг на окачвач,гледай да ти е хванал здраво дюбела и нямаш проблеми,ако искаш затегни един дюбел(пластмасов) и пробвай колко може да носи.Успех.

Ако приемем че тавана е 120 кг и единствено окачвачите ще носят цялата тежест , без да смятаме , че картона се захваща в УД-тата по стените , то значи че цялата тежес може да се носи само от 3 (ТРИ) окачвача. Реално ще се носи от 20 или повече . Разбираш ли за какво презапасяване става въпрос! По-вероятно е да се огъне ЦД-то ,отколкото окачвача! Дано поне ти ме разбереш , защото както ти казах редовно го водя този спор и само в 50 % от случаите успявам да убедя опонентите си , че само един окачвач в средата е достатъчен!! Дори в гредите го захващам с по 1 винт!
subzero написа:
копчетата хващат много по-здраво от рапидките в това няма спор,но до сега съм го правил и с рапидки и не съм имал проблем,нито има изваждане нито счупване нито нищо,тъка че ако не успее да си намери копчета,моето мнение е ,че няма проблем да го направи с рапидки,но пак,не искам да споря! :)
Захвани един профил с рапидки и един с копчета и ги разклати нагоре -надолу и си представи ако си усилиш баса на уредбата за какво дрънчене от тавана ще става въпрос!

Тема "така и не ми стана ясно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: