До simeonov, окачвачите може ли да се хващат в средата а не за ушите в двара края, ti kak misli[
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
MaistorqgA
- специалист
35 мнения в "така и не ми стана ясно"
svetliopi44
- Чирак...
Може ,пич . Слагай само в средата. Вече знаеш че страничните са за винт ако хващаш в дърво.
MaistorqgA
- специалист
сменям заглажието жече маи ми се изясни 

simeonov_74
- специалист
MaistorqgA написа:До simeonov, окачвачите може ли да се хващат в средата а не за ушите в двара края, ti kak misli[svetliopi44 ти е отговорил, така че действай смело.
subzero
- специалист
защо да го подвеждам
при захващане само с 1 дюбел в средата при по голяма тежаст нямали да се огъне окачвача ??? пробвал ли си да го захванеш само в средата и да се овиснеш на него? аз невиждам смисъл от тази икономия на 1 дюбел на окачвач, но нищо, не мисля да споря повече 

simeonov_74
- специалист
subzero написа:защо да го подвеждамПодвеждаш го за рапидките в окачвачитепри захващане само с 1 дюбел в средата при по голяма тежаст нямали да се огъне окачвача ??? пробвал ли си да го захванеш само в средата и да се овиснеш на него? аз невиждам смисъл от тази икономия на 1 дюбел на окачвач, но нищо, не мисля да споря повече

subzero
- специалист
копчетата хващат много по-здраво от рапидките в това няма спор,но до сега съм го правил и с рапидки и не съм имал проблем,нито има изваждане нито счупване нито нищо,тъка че ако не успее да си намери копчета,моето мнение е ,че няма проблем да го направи с рапидки,но пак,не искам да споря! 

dechoоо
- специалист
Пич, MaistorqgA, влизаш в WWW.kanauf.bg! Под меню "CAD-детайли, технически проспекти и филми". От там в "Технически проспекти и брошури" търсиш окачени тавани. Четеш и действаш, недопостимо е майстор да фиксира с рапидки и други такива изказвания. Пробвай сам, захвани си един профил с копчета и един с рапиди, сам ще усетиш разликата.
Тани
- модератор
subzero написа:защо да го подвеждамАко ще си правиш лост за набиране , директните окачвачи и CD-тата не са подходящи материали! В цитирания от тебе проспект на Кнауф хората ясно са написали , че един такъв окачвач издържа 40 кг , без да правят разлика по кой от двата начина ще го захванеш .В едно мнение вече сметнаха макар и неточно колко тежи таванапри захващане само с 1 дюбел в средата при по голяма тежаст нямали да се огъне окачвача ??? пробвал ли си да го захванеш само в средата и да се овиснеш на него? аз невиждам смисъл от тази икономия на 1 дюбел на окачвач, но нищо, не мисля да споря повече
Dain написа:За 12м2 таван ти трябват 5 листа картон(2x1,2),по 20 кг x 5=100кг,имаш над 20 окачвача,100/21=5кг на окачвач,гледай да ти е хванал здраво дюбела и нямаш проблеми,ако искаш затегни един дюбел(пластмасов) и пробвай колко може да носи.Успех.
Ако приемем че тавана е 120 кг и единствено окачвачите ще носят цялата тежест , без да смятаме , че картона се захваща в УД-тата по стените , то значи че цялата тежес може да се носи само от 3 (ТРИ) окачвача. Реално ще се носи от 20 или повече . Разбираш ли за какво презапасяване става въпрос! По-вероятно е да се огъне ЦД-то ,отколкото окачвача! Дано поне ти ме разбереш , защото както ти казах редовно го водя този спор и само в 50 % от случаите успявам да убедя опонентите си , че само един окачвач в средата е достатъчен!! Дори в гредите го захващам с по 1 винт!
subzero написа:копчетата хващат много по-здраво от рапидките в това няма спор,но до сега съм го правил и с рапидки и не съм имал проблем,нито има изваждане нито счупване нито нищо,тъка че ако не успее да си намери копчета,моето мнение е ,че няма проблем да го направи с рапидки,но пак,не искам да споря!Захвани един профил с рапидки и един с копчета и ги разклати нагоре -надолу и си представи ако си усилиш баса на уредбата за какво дрънчене от тавана ще става въпрос!
Тема "така и не ми стана ясно" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература