добре имам още един въпрос! по напред ви написах че си купих 4 бургии комплект и сега ходих и пробвах да пробивам с 8мм! с нея пробивам без проблем бетона и то точно до дупките където съм се мъчил с 6 мм
а кажете ми ако е от бормашината защо с 8мм става а със 6 не ???
Бургията е от също толкова важно значение, както и машината. Купи си една хубава SDS бургия 6-ца и пробвай с нея (това че е с SDS захващане, не означава, че не можеш да я сложиш на бормашината си). Ако резултатите са задоволителни - продължавай смело напред, ако пак не става - купи си дюбели 8/40 или 8/60 и хващай с тях. Не разбрах само, по стените UD профила успя ли да го хванеш или още не си стигнал до там? Защото там предвиждам да ти е голямата мъка - дупка се пробива директно през профила и "любителските" машинки там взимат здравето на човека.
Всъщност, генералното решение е да си вземеш качествен, макар и не особенно скъп инструмент - не е възможно да се направи всичко с подръчни средства. В крана сметка - ако искаш сам да си направиш всички тавани (не знам колко са, но ми прозвуча като доста) е редно да се подготвиш предварително с инструментариума. А той е следният:
*перфоратор
*винтоверт
*нивелир
*ножица за ламарина
*маркиращ конец
*чук
*макетен нож
*трион със ситни зъби
*стълба
*прозрачен маркуч за ниво
*ренде за гипсокартон
*рулетка и/или метър
*удължител/разклонител - поне 10м
*стълба
*твърда маламашка
*мистрия
*ръчна търкачка и шкурка 120
Това са задължителните, има още един куп полезни "глезотиики". Провери по този списък как си с инструментариума и какво ти липсва. Можеш да посетиш и секцията "Продавам" на форума - има полезни неща на поносими цени. Изобщо голото желание, само по себе си не е достстъчно за да се свърши една работа качествено.