Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
subzero - специалист
добре имам още един въпрос! по напред ви написах че си купих 4 бургии комплект и сега ходих и пробвах да пробивам с 8мм! с нея пробивам без проблем бетона и то точно до дупките където съм се мъчил с 6 мм :? а кажете ми ако е от бормашината защо с 8мм става а със 6 не ???
Pooh - майстор
Бургията е от също толкова важно значение, както и машината. Купи си една хубава SDS бургия 6-ца и пробвай с нея (това че е с SDS захващане, не означава, че не можеш да я сложиш на бормашината си). Ако резултатите са задоволителни - продължавай смело напред, ако пак не става - купи си дюбели 8/40 или 8/60 и хващай с тях. Не разбрах само, по стените UD профила успя ли да го хванеш или още не си стигнал до там? Защото там предвиждам да ти е голямата мъка - дупка се пробива директно през профила и "любителските" машинки там взимат здравето на човека.

Всъщност, генералното решение е да си вземеш качествен, макар и не особенно скъп инструмент - не е възможно да се направи всичко с подръчни средства. В крана сметка - ако искаш сам да си направиш всички тавани (не знам колко са, но ми прозвуча като доста) е редно да се подготвиш предварително с инструментариума. А той е следният:
*перфоратор
*винтоверт
*нивелир
*ножица за ламарина
*маркиращ конец
*чук
*макетен нож
*трион със ситни зъби
*стълба
*прозрачен маркуч за ниво
*ренде за гипсокартон
*рулетка и/или метър
*удължител/разклонител - поне 10м
*стълба
*твърда маламашка
*мистрия
*ръчна търкачка и шкурка 120
Това са задължителните, има още един куп полезни "глезотиики". Провери по този списък как си с инструментариума и какво ти липсва. Можеш да посетиш и секцията "Продавам" на форума - има полезни неща на поносими цени. Изобщо голото желание, само по себе си не е достстъчно за да се свърши една работа качествено.
Последна промяна от Pooh на ср дек 03, 2008 6:51 pm, променено общо 1 път.
subzero - специалист
аз почнах с UD по стената и го разбрах това веднага :-D мн трудно се пробива с бургия за бетон UD профил :-D напрово ми взе нервите :) ама аз правя друго! разкроя си къде ще ми бъдат дюбелите и си пробия профила с бургия за метал и след това го поставям на стената и по дупките вече дупча стената с бургията за бетон която ми взе здравето :) утре мисля да мина да видя за някоя по хубава бургия SDS или ако има даже SDS- plus!ако и така неиска маи накрая направо ще го пера с 8 и няма да се занимавам :-D
subzero - специалист
от този списък които си ми дал имам всичко без перфоратора! а освен това смятам че трябва да се вклучи към списъка и представката за правене на дупки за луничките :wink:
Pooh - майстор
subzero написа:
от този списък които си ми дал имам всичко без перфоратора! а освен това смятам че трябва да се вклучи към списъка и представката за правене на дупки за луничките :wink:
Само ако ще има лунички и ще си ги монтираш сам:wink:
В такъв случай - вземи си един перфоратор и не се мъчи като грешен дявол, а си направи таванчетата с кеф ... или поне без тендовагенит :wink:
LZ - специалист
takezo написа:
Ще ти потърся перфоратор , 2-ра ръка ...БОШ МАКИТА в Перник вървят около 120 кинта ...
А в какво състояние?
Takezo Sensey - модератор
Работещ втора ...имаме закупени вече 3 бр.

Само на единия Макита чисто нов с 3 функции, ама чисто нов буталцето вътре заяжда и трябва да се подмени .Чука чука и по някое време като вклини буталото силата му "изчезва" .

Мързи ни да го разглобим , ново бутало е 20 лв. само .
LZ - специалист
Ако е добро състоянието драсни ми и на мен едно ЛС. Мерси :)
pesho - специалист
:gott: :gott: ...аллах,аллах,аллааааах....небой хайван... :gott: :wallbash: ...как ще правиш цял етаж таван,много ми е чудно,като една дупка не можеш да пробиеш ,бе приятел...и искаш съвет,пък не го приемаш...пък за някой лев да дадеш-нещеш и да чуеш..зарежи тая работа-не е за тебе..и никой не може ти помогна... :irre:
subzero - специалист
pesho мерси за изказаното мнение от твоя страна ама ако имах парите нямаше да се занимавам а защо не се замисли защо се мъча сам преди да писеш такъв коментар???а и въпроса ми не е свързан с това колко ще се опитам да правя и дали изобщо ще мога, но както и да е! на другите които се опитаха да ми помогнат със съвети им благодаря много! днес си купих бургия 6мм SDS- plus и с нея нямам никакъв проблем да пробивам! за 1 час си разпробих дупките и си наковах UD тата :-D радвам се мн че проблема не се указа в машината и разбрах че евтините работи са голям боклук :)

Тема "помогнете !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: