Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Моля ви за схемичка и по възможност снимки относно конструкцията на AMF, няма чупки в тавана. 2.74/4.04 m
Ще се опитам с помоща на приятел да го направим. Мислех да наема специалист,но цената и сроковете никак не ме устройват.
Ходих на няколко места,където е монтирана такава конструкция/уж от специалист/,но не останах доволен от видяното.Надкачени профили,не уравнена конструкция и др.
Трябва да кажа,че сигурно и на майсторите им е трудно с тези криви стени в родното строителство.
USP - напреднал
В магазина, където ще купуваш материалите би трябвало да ти направят схема на конструкцията. Иначе не е трудно да си го направиш. Аз си го направих сам и мисля, че стана добре.

Прикачен файл

snimki 059.jpg
Това е крайният резултат.
snimki 059.jpg (104.73 KиБ) Видяна 4474 пъти

Прикачен файл

snimki 056.jpg
snimki 056.jpg (106.33 KиБ) Видяна 4474 пъти

Прикачен файл

snimki 043.jpg
следвайки направената в магазина схема всичко става добре
snimki 043.jpg (40.17 KиБ) Видяна 4474 пъти

Прикачен файл

snimki 035.jpg
Г-образните профили монтирах директно със самонарезни видии във фугите между плочките
snimki 035.jpg (35.53 KиБ) Видяна 4474 пъти
montoya - майстор
Ето една скалъпена непрофесионална схема, все пак е 02,30ч.
Дано е полезна.
Черните кръгове са захващане за тавана, с дюбели и до ях, с какво ти дуща иска. Най често с тел го правят, може и с окачвачи некакви да стане.

Прикачен файл

Без име.jpg
Без име.jpg (52.34 KиБ) Видяна 4411 пъти
The_FAN - специалист
Браво за ентусиазма на колегата да нарисува нещо което както се разбра вече е обяснено но на човека не му се чете...
Има няколко момента които не са точно като на рисунката:
1. Окачвачите се поставят през 80 см.
2. Хубаво е паната по края да са с еднакви размери и да не се започва с цяло пано защото при липса на прав ъгъл в стените или ще тръгне конструкцията на една страна или може разстоянието да стане повече от 60 см. и да се налага да се наставят ивици което е грозно.
По примерния проект предложението ми е следното:
по страната с дължина 404 см. да се започне с пано на 52 см, 5 пана по 60 см., и накрая пак 52 см. пано, а по страната с дължина 274 см да се започне с пано 47см., 3 пана по 60 см. и накрая пак 47 см.
Конструкцията да се подведе успоредно на дългата ос на помещението и така ако липсва прав ъгъл разликите ще бъдат минимални, ше са разпределени равномерно от двете страни в паната които ще се кроят.
Аз така правя....
pesho - специалист
Всичко е както го е описал THE FAN с едно пояснение-максимално допустимото разстояние между окачвачите е 120 см,така че аз ги правя през 120 см и СЪС ТЕЛ за окачвач
The_FAN - специалист
Да, с тел с ухо и кука свързани с пластина SF1 задължително.
За разстоянието не споря просто аз ги пускам на 80 см., защото навсякъде където правя има безумно много лампи а те не са леки :)
pesho - специалист
за едно и също говорим :2thumbs:

Тема "Конструкция AMF" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: