Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
zdravkich - специалист
Здравейте. Имам намерение да слагам алармена система в дома си и окачен таван в коридорите, та идеята ми е да скрия кабелите под самия гипсокартон. Искам да попитам кое е правилно - първо полагане и инсталиране на кабелите на алармената система или първо монтаж на шините и скоби за гипсокартона. Благодаря предварително на отзовалите с епо темата.
rolls - специалист
zdravkich написа:
Здравейте. Имам намерение да слагам алармена система в дома си и окачен таван в коридорите, та идеята ми е да скрия кабелите под самия гипсокартон. Искам да попитам кое е правилно - първо полагане и инсталиране на кабелите на алармената система или първо монтаж на шините и скоби за гипсокартона. Благодаря предварително на отзовалите с епо темата.
Ако под "шините и скоби за гипсокартона" имаш предвид профили и окачвачи според мен след като направиш конструкцията, за да можеш да го вържеш кабела тук-таме със стяжки.
Аз бих го пуснал в гофра по физическия таван, прихваната със дюбели за биндер-ленти и съответно биндер ленти. Поне няма как да удариш кабела с някоя рапидка като захващаш картона.

Ако ще правиш само тавана ще ти се наложи да вкопаеш поне кабела за клавиатурата в някоя стена на антрето ...
zdravkich - специалист
Благодаря за отговора. Кабела от клавиатурата до МУК-а на входната врата ще го скрия в PVC канал. Самият кабел е 6 х 0,22, така че няма да е грозно едно тънко каналче покрай самата врата, а останалите кабели до PIR-те и централата ще бъдат положени явно в самия профил за гипсокартон.
rolls - специалист
zdravkich написа:
Благодаря за отговора. Кабела от клавиатурата до МУК-а на входната врата ще го скрия в PVC канал. Самият кабел е 6 х 0,22, така че няма да е грозно едно тънко каналче покрай самата врата, а останалите кабели до PIR-те и централата ще бъдат положени явно в самия профил за гипсокартон.
Точно в самия профил не те съветвам. Все пак върху профила се захваща картона, а битката профил, рапиден винт и сот-кабел - кабела губи ...

Ако смяташ да ги прекараш зад конструкцията със или без гофра разполагай кабелите, така че да не ги нъкъсаш с винтове или каквото и да е било друго ...
zdravkich - специалист
rolls, ако правилно съм разбрал по-добре е първо да окабеля за алармената система и под нивото на кабела да бъде монтиран профила за гипсокартона. Мерси за съветите.

Тема "Изграждане на окачен таван и полагане кабели за СОТ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: