Здравейте. Имам намерение да слагам алармена система в дома си и окачен таван в коридорите, та идеята ми е да скрия кабелите под самия гипсокартон. Искам да попитам кое е правилно - първо полагане и инсталиране на кабелите на алармената система или първо монтаж на шините и скоби за гипсокартона. Благодаря предварително на отзовалите с епо темата.
zdravkich написа:Здравейте. Имам намерение да слагам алармена система в дома си и окачен таван в коридорите, та идеята ми е да скрия кабелите под самия гипсокартон. Искам да попитам кое е правилно - първо полагане и инсталиране на кабелите на алармената система или първо монтаж на шините и скоби за гипсокартона. Благодаря предварително на отзовалите с епо темата.Ако под "шините и скоби за гипсокартона" имаш предвид профили и окачвачи според мен след като направиш конструкцията, за да можеш да го вържеш кабела тук-таме със стяжки.
Аз бих го пуснал в гофра по физическия таван, прихваната със дюбели за биндер-ленти и съответно биндер ленти. Поне няма как да удариш кабела с някоя рапидка като захващаш картона.
Ако ще правиш само тавана ще ти се наложи да вкопаеш поне кабела за клавиатурата в някоя стена на антрето ...