Здравейте,предстои ми направата на окачен таван с двойна скара на две нива и вата за изолация.От многото прочетено във този форум и много гледане и разпитване по новостроящи се сгради<занимавам се с вишки под наем и почти постоянно съм по нови обекти> разбрах как се извършва монтажа,или поне така си мисля
..Но остават някой въпроси които са ми спорни поради факта че за съжаление повечето сгради на които присъствам се строят за време и изискванията не се спазват и/или знаят от преките изпълнители.Аз ги питам за нещо,а отговора е :Абе колко слоиш:.Ще помоля за мнения и препоръки от хора които са наясно с темата.Уточнявам че се занимавам с проекта не заради спестяване,защото покрай работата ми получих предложения от клиенти да ми го направят безплатно,но искам да го направя сам.По сладко е
.
Първата стая с която ще започна е 3м. на 4.60м.външните стени са на север и запад.Тавана е висок 3.30м. бетон със шпакловка и ще ползвам директни окачвачи 125мм. с анкердюбел 6x60.UD-то към тухлената стена съм подготвил с дюбели 8x80 защото има неравномерно дебела мазилка.
Над плочата е друг неотопляем етаж.
Неяснотите ми са следните;
-след тавана ще правя вътрешна изолация със скара от CW и UW профили каменна вата и гипсокартон.Правилно ли е това или е редно да се направи първо да се направи изолацията след това тавана?
-понеже не намерих данни през колко се захваща UD-то към стената съм решил да е при всяко CD,тоест през 40см.Грешка ли е?
-мнения за и против найлон между картона и ватата на тавана.
-каменна или минерална вата?Спрях се на каменната заради прочетеното тук и по-високата цена,но може да съм сбъркал.
-брой рапиди на линеен метър картон към CD-то?
-препоръки за монтажа около трегера .Той виси 32см. от тавана през цялата стая на около 80см. от стената и е широк 20см.Бетонен е.Идеята ми е да изолирам и него за да няма студени части в топлата да се надявам стая.Ще допълня и снимки.
-имам идея да сложа вата на външните стени над гипсокартона вертикално.Ще има ли ефект?
На всякъде където съм се изразил-ще направя,решил съм и подобни временни решения винаги ще го променя при монтажа според вашите компетентни указания и доводи.
За сега спирам тук.
Ще съм благодарен за компетентни идеи и помощ.
Снимките ми са големи за това има линк към Снимка.БГ
Ако съм пропуснал нещо,а сигурно съм-ще добавям ако някой реши да ми помгне.
http://pavkatasvt.snimka.bg/hobby/okach ... 0.26604487

Първата стая с която ще започна е 3м. на 4.60м.външните стени са на север и запад.Тавана е висок 3.30м. бетон със шпакловка и ще ползвам директни окачвачи 125мм. с анкердюбел 6x60.UD-то към тухлената стена съм подготвил с дюбели 8x80 защото има неравномерно дебела мазилка.
Над плочата е друг неотопляем етаж.
Неяснотите ми са следните;
-след тавана ще правя вътрешна изолация със скара от CW и UW профили каменна вата и гипсокартон.Правилно ли е това или е редно да се направи първо да се направи изолацията след това тавана?
-понеже не намерих данни през колко се захваща UD-то към стената съм решил да е при всяко CD,тоест през 40см.Грешка ли е?
-мнения за и против найлон между картона и ватата на тавана.
-каменна или минерална вата?Спрях се на каменната заради прочетеното тук и по-високата цена,но може да съм сбъркал.
-брой рапиди на линеен метър картон към CD-то?
-препоръки за монтажа около трегера .Той виси 32см. от тавана през цялата стая на около 80см. от стената и е широк 20см.Бетонен е.Идеята ми е да изолирам и него за да няма студени части в топлата да се надявам стая.Ще допълня и снимки.
-имам идея да сложа вата на външните стени над гипсокартона вертикално.Ще има ли ефект?
На всякъде където съм се изразил-ще направя,решил съм и подобни временни решения винаги ще го променя при монтажа според вашите компетентни указания и доводи.
За сега спирам тук.
Ще съм благодарен за компетентни идеи и помощ.
Снимките ми са големи за това има линк към Снимка.БГ
Ако съм пропуснал нещо,а сигурно съм-ще добавям ако някой реши да ми помгне.
http://pavkatasvt.snimka.bg/hobby/okach ... 0.26604487