Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Pavkata_svt - специалист
Здравейте,предстои ми направата на окачен таван с двойна скара на две нива и вата за изолация.От многото прочетено във този форум и много гледане и разпитване по новостроящи се сгради<занимавам се с вишки под наем и почти постоянно съм по нови обекти> разбрах как се извършва монтажа,или поне така си мисля :? ..Но остават някой въпроси които са ми спорни поради факта че за съжаление повечето сгради на които присъствам се строят за време и изискванията не се спазват и/или знаят от преките изпълнители.Аз ги питам за нещо,а отговора е :Абе колко слоиш:.Ще помоля за мнения и препоръки от хора които са наясно с темата.Уточнявам че се занимавам с проекта не заради спестяване,защото покрай работата ми получих предложения от клиенти да ми го направят безплатно,но искам да го направя сам.По сладко е :-D.
Първата стая с която ще започна е 3м. на 4.60м.външните стени са на север и запад.Тавана е висок 3.30м. бетон със шпакловка и ще ползвам директни окачвачи 125мм. с анкердюбел 6x60.UD-то към тухлената стена съм подготвил с дюбели 8x80 защото има неравномерно дебела мазилка.
Над плочата е друг неотопляем етаж.
Неяснотите ми са следните;

-след тавана ще правя вътрешна изолация със скара от CW и UW профили каменна вата и гипсокартон.Правилно ли е това или е редно да се направи първо да се направи изолацията след това тавана?
-понеже не намерих данни през колко се захваща UD-то към стената съм решил да е при всяко CD,тоест през 40см.Грешка ли е?
-мнения за и против найлон между картона и ватата на тавана.
-каменна или минерална вата?Спрях се на каменната заради прочетеното тук и по-високата цена,но може да съм сбъркал.
-брой рапиди на линеен метър картон към CD-то?
-препоръки за монтажа около трегера .Той виси 32см. от тавана през цялата стая на около 80см. от стената и е широк 20см.Бетонен е.Идеята ми е да изолирам и него за да няма студени части в топлата да се надявам стая.Ще допълня и снимки.
-имам идея да сложа вата на външните стени над гипсокартона вертикално.Ще има ли ефект?
На всякъде където съм се изразил-ще направя,решил съм и подобни временни решения винаги ще го променя при монтажа според вашите компетентни указания и доводи.
За сега спирам тук.
Ще съм благодарен за компетентни идеи и помощ.
Снимките ми са големи за това има линк към Снимка.БГ
Ако съм пропуснал нещо,а сигурно съм-ще добавям ако някой реши да ми помгне.

http://pavkatasvt.snimka.bg/hobby/okach ... 0.26604487
jekasus - майстор
Що не свалиш тавана под три метра и да го направиш на едно ниво?
За по-голямото разстояние от стария таван ползвай този вариант с телове и бързи окачвачиИзображение
За дюбели, понеже съм фаянсаджия и обикновено прекалявам, слагам ги през 30 см.
За рапиди - стени - през 20 см, таван - през 15 см.
Pavkata_svt - специалист
Ето пропуснал съм нещо-благодаря :) .
Тавана не искам да го свалям много защото съм свикнал с височината и си мисля че ако е по-ниско ще ми е търсене,а и прозорците са ми високи-свършват на 2.9м.
Pavkata_svt - специалист
Купих каквото е необходимо за сега и ще почвам.
Здравейте,

първо да се извиня, че ползвам темата на колегата, но реших да не отварям нова. Та имам въпрос относно изграждането на окачен таван ГК с двойна скара на гредоред. Та въпроса ми е носещите CD-та по дължината на стаята ли трябва да бъдат или по широчината и. Стаята е 5,3 на 3,1 м. Гредите вървят по дължината (5,3).

Благодаря предварително на отзовалите се.
leonardo_vd - модератор
o.kamenov написа:
Здравейте,

първо да се извиня, че ползвам темата на колегата, но реших да не отварям нова. Та имам въпрос относно изграждането на окачен таван ГК с двойна скара на гредоред. Та въпроса ми е носещите CD-та по дължината на стаята ли трябва да бъдат или по широчината и. Стаята е 5,3 на 3,1 м. Гредите вървят по дължината (5,3).

Благодаря предварително на отзовалите се.
Всичко е до въпрос на преценка на място. Може да се изпълни и по 2-та начина, въпроса е как на теб ще ти е по-лесно. Аз бих монтирал носещите по късата страна, защото е по-бързо за нивелиране.
Благодаря! И аз така мислех да го направя, че поне ще влезе цял профил. Ще направя и снимки before \ after .
Вижте какво клипче изрових

http://youtu.be/oIX7ZCWNEkA

Интересно защо не бяха монтирани УД?

Тема "Въпрос за окачен таван и вътрешна изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: