Монтаж, топло и звукоизолации.
svetliopi44 - Чирак...
Значи гипса за да е качествен след полагането му трябва да е много топъл ...направи да пари ... тогава е силен и не пресечен гипс ... на цвят трябва да е тъмен ,но напоследък има и гипс с различно качество ..както и цимент между другото... случвало ми се е да попадна на стар гипс (седял по складовете и дръпнал влагата) който много бързо стяга (направо за секунди) и после е рехав... такъв гипс се хвърля ... не се използва за нищо ... съхненето на гипса зависи от много фактори ....мо за 72 часа трябва да е камък в кофата... :) или гипса е калпав или слагат нещо в него ...
ribnikolaevi - майстор
И аз така мисля, мерси. Как да проверя дали е от гипса. Един тон го качвах да не казвам колко време, сега да го изхвърлям, че после да карам нов, че да го качвам ...
Иска ми се да не е от гипса. А как се пресича гипс, освен със слагане на нещо? Моят майстор бърка с някаква бъркалка - навито желязо - фи. Може ли като бърка с нея да го пресече?
Пробната мазилка е бяла по краищата - изсъхнала е там където е тънко. Но в средата все още си е с "влажен" цвят. Но все пак това нещо беше забъркано и положено пред очите ми / е, не съм стоял вързан за него, ако е някой фокусник може и да му е сложил нещо/.
svetliopi44 - Чирак...
Лошия гипс се познава още когато го разпечатиш ... ако е станал леко на гранули значе е дръпнал влагата... Лично аз работя така : Наливам си вода около1/3 от кошчето и слагам гипс докато го видя над водата (ако попива слагам още ) мярка нямам :) изчаквам малко и съвсем леко го разбърквам ... 3-5 пъти с мистрията ... гипса така приготвен е много добър за работа и силен ...лесно се работи а когато изсъхне е почти син на цвят..
ribnikolaevi - майстор
Аз съм ползвал гипс за дребни ремонтчета и за монтиране на конзоли и разклонителни кутии. Тогава действително става както ти казваш - отделя топлина и после става "камък". Така ли трябва да се държи гипса при гипсовата мазилка?
Моят майстор го бърка с една спирална бъркалка, направена от желязо. Мисля се, че може с нея да го пресича. Движи с енергични движения нагоре-надолу бъркалката в кошчето. А не бърка полека с мистрията. Възможно ли е това да е причината?
Утре ще погледна гипса, но майстора не се оплака, а е опитен. Ако не беше добър, би трябвало да е проплакъл /както го направи за някои от другите материали и купих нови/.
svetliopi44 - Чирак...
Има едно правило ... гипса колкото повече го бъркаш ,толкова повече стяга по-бързо и е по-слаб ...
ribnikolaevi - майстор
svetliopi44 написа:
Има едно правило ... гипса колкото повече го бъркаш ,толкова повече стяга по-бързо и е по-слаб ...
?
А да е все още влажен след 24 часа може ли? Със сигурност не прилича на твърдия гипс, който се получава когато монтирам ел. кутии.
svetliopi44 - Чирак...
Еми не е нормално
:)
ribnikolaevi - майстор
Има ли още хора с това мнение!?!?!
Утре ще трябва да спра бързия влак. Пардон, мазилкаджията. А не исках да се карам с тоя майстор, ползвал съм го за плочки - страшен е там, щом и аз съм доволен ... :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аз съм на мнението. Хвърляй гипса и майстора.
Впрочем, ти не работеше ли нещо свързано със строителството? Ако да, мисля си, толкоз ти е твоя майсторлък, че нямаш досег до свестни майстори... нищо лично, логика.
EDI - майстор
Още един признак на влажен гипс /от личен опит/ - пие много малко вода.Сухия гипс поема повече вода.Освен това, като се разбърка става гладък и по-бързо става пастообразен, докато влажния по-трудно и бавно се разтваря във водата.Обикновено разфасовките по магазините са влажни - слагат ги в найлонови торби и поемат конденза.В хартиени фишеци и хартиени чували е сух гипса/макар и не винаги/.

Тема "цена на "вътрешни" ъгли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: