Значи гипса за да е качествен след полагането му трябва да е много топъл ...направи да пари ... тогава е силен и не пресечен гипс ... на цвят трябва да е тъмен ,но напоследък има и гипс с различно качество ..както и цимент между другото... случвало ми се е да попадна на стар гипс (седял по складовете и дръпнал влагата) който много бързо стяга (направо за секунди) и после е рехав... такъв гипс се хвърля ... не се използва за нищо ... съхненето на гипса зависи от много фактори ....мо за 72 часа трябва да е камък в кофата...
или гипса е калпав или слагат нещо в него ...
И аз така мисля, мерси. Как да проверя дали е от гипса. Един тон го качвах да не казвам колко време, сега да го изхвърлям, че после да карам нов, че да го качвам ...
Иска ми се да не е от гипса. А как се пресича гипс, освен със слагане на нещо? Моят майстор бърка с някаква бъркалка - навито желязо - фи. Може ли като бърка с нея да го пресече?
Пробната мазилка е бяла по краищата - изсъхнала е там където е тънко. Но в средата все още си е с "влажен" цвят. Но все пак това нещо беше забъркано и положено пред очите ми / е, не съм стоял вързан за него, ако е някой фокусник може и да му е сложил нещо/.

