Кое къде се намира? Четчиците ли? По складовете за алуминиеви профили. Те служат за уплътнение и не само за прах.
Монтаж, топло и звукоизолации.
velsi
- Почетен майстор
47 мнения в "ПЛЪЗГАЩИ ВРАТИ"
simeonov_74
- специалист
Здравеите. Почвам ремонта вкъщи и ще махам вградения гардероб и ще го направя от картон а за вратичките ще са 4бр. и мисля да ги направя плъзгащи да се разминават(ако се изразявам точно).Та мисълта ми е ако може малко повече инфо как се ловят релсите отгоре отдолу и от двете страни как се закрепят водачите в самите вратички и самите вратички от какъв материал да ги направя.
masterval
- майстор
За апартамент плъзгащи се врати не бих препоръчал, понеже от четирите страни на плъзгащото се крило зеят поне по 3-4 милиметра, тоест тази врата не спира шум, миризма, прах. Горното водене не значи, че вратата се клати от течението, тя само може да потропва
, понеже има водачи, които вървят по вграден улей отдолу на крилото.
Напълно плътно затваряне има от типа "фолксваген", цената горе-долу е същата,като на колата на старо.
Веднъж ми се случи да работя по двукрила врата, на която едното крило беше активно, тоест непрекъснато се отваряше и затваряше, а неговите панти се закрепваха върху другото крило, което се застопоряваше долу и горе и така служеше за каса на отваряемото. А когато и двете се отвореха, се прибираха до стената и се отваряше портал с размери 1,80х2 метра. Двете крила бяха остъклени, монтирах и заключваща се брава - много подвижно и практично нещо стана.

Напълно плътно затваряне има от типа "фолксваген", цената горе-долу е същата,като на колата на старо.
Веднъж ми се случи да работя по двукрила врата, на която едното крило беше активно, тоест непрекъснато се отваряше и затваряше, а неговите панти се закрепваха върху другото крило, което се застопоряваше долу и горе и така служеше за каса на отваряемото. А когато и двете се отвореха, се прибираха до стената и се отваряше портал с размери 1,80х2 метра. Двете крила бяха остъклени, монтирах и заключваща се брава - много подвижно и практично нещо стана.
simeonov_74
- специалист
3-4мм фуга не е от значение тъй като това е гардероб в коридора.Важното е 4-те врати да са подвижни наляво и надясно за да имам достъп до всички крила на гардероба. И все пак трябва да е естетически издържано.
bisplus
- специалист
Ето един гардероб който съм правил от ГК с плъзгане. Ползвах профилите на www.laguna.pl
Прикачен файл
555.jpg (180.26 KиБ) Видяна 21845 пъти
Прикачен файл
752.jpg (26 KиБ) Видяна 21850 пъти
Лъчезар
- специалист
а откога чакам някой да се похвали с такива врати.
Интересува ме, какъв е размера и колко ти излезе. Мисля да преграждам помещението от коридора към пералнята и няма да е точно за гардероб, но това надали има значение. Гледам на Бриколаж правят подобни, но се чудя дали цената не е много висока, а и цветове нямат.
Интересува ме, какъв е размера и колко ти излезе. Мисля да преграждам помещението от коридора към пералнята и няма да е точно за гардероб, но това надали има значение. Гледам на Бриколаж правят подобни, но се чудя дали цената не е много висока, а и цветове нямат.
bisplus
- специалист
ами да почна от пода....повдигнал съм го защото пода не ми е равен, в смисъл имам голяма денивелация и не ми се правеше цялостна замазка, а трябва да е равно защото съм използвал механизми с долно водене. Използвал съм такъв вид механизъм защото тована ми е от ГК и не мисля, че ще издържи тежеста на вратите. Важно е да обърнеш внимание на профила който е по цялата външна височина и играе ролята на дръжка, но всъщност той има и втора роля която се състои в това да пречи на самата плоскост да се огъва, защото без него вратите ще се поддадат и ще опират една в друга.
Тема "ПЛЪЗГАЩИ ВРАТИ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература