Монтаж, топло и звукоизолации.
pesho - специалист
Pooh,виждам,че четеш от сайта на Кнауф без да асимилираш написаното и прилагането му на практика,така че не се пъни да си на всяка манджа меродия.!!! Няма вариант да оформиш отвора без CW и UW профили -кое усложнява и оскъпява..май използването на UA профила..Чувал си ти,че UA-то се хваща с планки ,ама май никога не си го правил,за да знаеш каква е врътня и че в разумния свят никой не го използва....И като говорим за разумния свят и как е правилно да се прави пак няма вариант касата на вратата да се монтира само на пяна.Хората са си го измислили дискретно да не се виждат видиите,или после ги китосват и т.н. и т.н...хеле пък при ГК стена не се използва и 1мл пяна...
P.S.Самонарезни в стоманена греда без да пробиваш с бургия ще вкараш ,ама друг път.Хората за тая работа са измислили ей тея неща..

Прикачен файл

fr02307.jpg
fr02307.jpg (12.76 KиБ) Видяна 3542 пъти

Прикачен файл

PUL700P.jpg
PUL700P.jpg (9.57 KиБ) Видяна 3542 пъти
MASTER - специалист
Ако на някой му се наложи някога да смята тегла на стъкла нека да запомни, че 1кв.м. стъкло с дебелина 1 мм тежи 2,4 кг

За дискутираната врата теглото би трябвало да е - 2,4х10хплоща на вратата.

Пух, наистина интериорните врати се монтират само с пяна, но когато става дума за по широки каси.

При каса с широчина около 100 мм е доста рисковано, да не кажа направо глупаво да се разчита само на пяна. Точно при картонена преградна стена има достатъчно възможности да се намери начин за скрито закрепване на вратата.

А за използването на УА профили - силно го адмирирам,ако на някой му се е занимавало да го прави както трябва.
Pooh - майстор
pesho, да карам подред:
1.От сайта отдавна не чета, детайлите на KNAUF, ги имам във всички издания, пускани от 1995 до сега и доколкото ги използвам, то е за даване на примери и много рядко за опресняване на някой детайл или точни цифри за даден показател.
2.Май приемаш, че се заяждам лично с теб, което е голяма грешка - просто си спазвам принципа, да се дават възможно най-добре защитените от теорията съвети, защото личното ми мнение е, че "галимациите" не са за всеки ... трябва поне някой и друг декар да си направил както трябва, преди да почнеш нововъведенията и магарийте, и да си сигурен, че няма да се компрометира нещо. Пак ще ти кажа - не подлагам на съмнение майсторлъка ти, но леко се дразня от грандоманщини /това във връзка с "аз съм го измислил сухото строителство"/
3.Кажи честно - ти би ли хванал над 50кг.-ова врата само за CW с пълнеж от дърво /перфектен вариант за леки интериорни врати иначе/?
4. Монтажа на UA профилите може и да е врътня, но не е и чак толкова сложен и труден, колкото се опитваш да го изкараш. Ясно е, че всеки майстор ще предпочете да закопчае 2 CW-та, отколкото да си играе 1 час със UA, но има и някакви граници, до които може да се стига в опростяването ...
5.Прилагам снимка и схема на самонарезна рапидка, която е специално за пробиване на метал с дебелина до 12мм ... мисля, че е достатъчно, че производителя го гарантира. С такъв тип рапидки, повярвай ми, наистина не се нуждаеш от предварително разпробиване, а само от сравнително бавнооборотен винтоверт /бавнооборотен, защото иначе къса главата като стегне :wink: /

Прикачен файл

Samonarezna.JPG
Самонарезна рапидка, за захващане в стоманени елементи с дебелина до 12мм.
Samonarezna.JPG (44.3 KиБ) Видяна 3522 пъти
Pooh - майстор
Извинявам се на pesho за прибързаното изказване, че UA е единственното решение за тежки врати ... все пак намерих по-доброто /и откъм финанси и откъм простота на изпълнение/ решение за тежки каси отколкото UAпрофил. То било елементарно, ама кой да се замисли ... :?

Прикачен файл

Heavy door.JPG
Оформяне на каса за врата с тегло до 75кг.
Heavy door.JPG (38.83 KиБ) Видяна 3512 пъти
pesho - специалист
E,аз точно за този вариант говорех..За по-леки врати-само с 1 CW и дърво,за по-тежки -2 CW-та в кутия и вътре дърво,за подсигуровка и 3-то CW...и винаги доп.CW на 10-15 см....Има и още варианти,но тук такива профили не се продават..
Sorry,ако звуча грубо-понякога не се стърпявам...особенно кат почнат да ми вадят книгите..Не съм грандоман-ей тъй си се коркам понякога,щото така и така отдавна всичко се каза в тоя форум по ГК...
Pooh - майстор
[b]pesho[/b] написа:
... така и така отдавна всичко се каза в тоя форум по ГК...
Абе казало или не, ама хората влизат и питат, защото имат проблем за решаване. Въпрос на добро желание е да им се обясни кратко и ясно или да се натирят да си търсят решението описано из многото постове, много от които доста противоречиви. Не е чак толкова трудно да се отговори компетентно, ако има желание и точно за това пледирам - компетентно и обосновано мнение. Аз поне се мъча да си обоснова мнението с някой готов детайл и може би затова подскачам, когато се напише просто "направи го <така>, защото аз така казвам".

pesho, надявам се не го приемаш като лично заяждане, просто е хубаво да се обосновава дадено решение и по възможност с мнение или детайл от извора/производителя.
pesho - специалист
Pooh,да приклячваме темата,а..Викам да обявим реми,тъй като сме в една категория..най-вече весова :-D
ori75 - напреднал
Все пак проблема го реших с монтаж на УА профили. В Баумакс са на промоция с 50% намаление 3м е около 15 лв. Монтажа им е изключително лесен и самонарезните рапиди си влизат много леко. Резултата е изключително здрав. Монтажа на вратите не е направен още но те ще се монтират само с монтажна пяна, а тя като влезне в улеите на профила би трябвало да стане по здраво от варианта с гредичката.

Прикачен файл

ua1.jpg
ua1.jpg (71.04 KиБ) Видяна 3291 пъти

Прикачен файл

самонарезна рапида.jpg
самонарезна рапида.jpg (3.79 KиБ) Видяна 3291 пъти
stokie - специалист
Технологията с ЦВ и УВ профилчета и парче дърво зад ЦВ-то масово използвана и съм доволен от нея за другата незнам :? Пухчо ти колко самонарезни винтчета си навил от въпросните в 10мм стомана?

Мастер относно теглото на стъклата тя зависи от плътността им тъй като варира от 2 до 7 тона на кубичен метър :-D
Pooh - майстор
stokie написа:
Пухчо ти колко самонарезни винтчета си навил от въпросните в 10мм стомана?
Не ми се е налагало до сега да се занимавам с толкова дебелостенни профили, но 4-5 тавана съм хващал за двойно Т-200 профил /релса ако предпочиташ/ - дебелината е около 8мм.
Интересно, на теб колко пъти ти се случвало да работиш с 10мм-ова стомана и какви крепежни елементи използваш?

Тема "Може ли някой да помогне с избор на материяли." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: