Монтаж, топло и звукоизолации.
subzero - специалист
направих си на вмомента строящия етаж ПВЦ дограма, но на терасите вратите са ми ги оставили с разтоятие от 3-8 см от плочата в различните стай :? инт ме така ли се правят по принцип за да оставят разтояние за бъдещия под или просто такива са били майсторите ? ако искате ще пусна и снимки да видите за какво става на въпрос
Master_Kenobi - V.I.P.
Ми, пусни. Щото аз нищо не разбрах. Пък и обясни какво е "инт", ако може, де... :?
masterval - майстор
1. Зависи от предвидените нива (и дали ще има праг към терасата) в съответната стая. Обикновено монтажниците питат за нивата.
2. Ако нещо не е така, доколкото разбирам, все още не е късно да се монтират наново дограмите, не е кой знае кава философия.
Pooh - майстор
Мисля даже, че 3см. е ужасно малко - щом е новостроящ етаж, значи тепърва ще му правиш замазка, а нейната дебелина зависи от доста компоненти - денивелация на плочата, комуникации по пода (парно, ЕЛ инсталация) и не на последно място е и настилката - теракотените плочи надигат 1 до 2 см. , но паркета вече стъпва на 3см. Най-лесно е да попиташ във фирмата изпълнител.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Пишеш "направиХ си"...?
На всичките ми обекти досега, някой е минал и е "взел ниво". Сиреч по стените е белязано на уговорена височина. Оттам насетне всеки майстор си знае плочки колко надолу под марката, тавани колко нагоре от марката...
За твоят обект ти, техника и дизайнера трябва да знаете нещата.Ако няма отговарящ техник, няма дизайнер и ти не знаеш, то е време да се замислиш, да вземеш решение и да се срещнеш с дограмаджиите......
После ни питай как да оправишразликата в нивата на ламината в хола и плочкитъе в коридора.
Шегууууувам се беее.
subzero - специалист
master_kenobi с "инт" исках да кажа интересува ме :) а за снимките ще писна да видите за какво приказвам ! а за съжаление като ми слагаха дограмата неразбирах нищо от това и майстора така взе мерките както той си знаеше! той каза че знае какво прави и спрях да го разпитвам ! кагато ми я монтираха не пресъствах и след това видях крайния резултат! а именно разлика между растоянието от 3 до 8 см на различните врати? утре ще кача снимки да видите!
Pooh - майстор
Така, да видим дали съм зацепил - имаш предвид, че вратите не са на едно ниво ли? Проверка - горният край на вратите на една линия ли е? Ако самите врати не са на едно ниво - свиркай бързо на монтажниците да си ги оправят - няма друг вариант. Ако обаче са на едно ниво и разстоянието до пода играе - пода ти е крив и замазката ще го изправи, ако имаш замазка - проблем, викай майсторите и да ти я изправят за тяхна сметка. Най добре дай снимков материал или по-подробно обясни случая, за да не гадае народа.
subzero - специалист
не pooh :-D разликата между плочата и вратата :) разтоянието между плочата и вратата в различните стай е от 3 до 8 см! и нали разбираш че ако там кадето е 8 см е най високота точна на самия под трябва във всички стай да го изравня на това ниво за да няма разлика в нивата между стайте :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
subzero не знае как да провери нивата в горния край на вратите. Давам каса бира, да му обясниш.
subzero - специалист
дай касата на мен :-D най лесния начин с които мога да проверя това е както се взема и ниво за окачен таван с каркуч пълен с вода :-D нали :)

Тема "дайте съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: