направих си на вмомента строящия етаж ПВЦ дограма, но на терасите вратите са ми ги оставили с разтоятие от 3-8 см от плочата в различните стай
инт ме така ли се правят по принцип за да оставят разтояние за бъдещия под или просто такива са били майсторите ? ако искате ще пусна и снимки да видите за какво става на въпрос
Монтаж, топло и звукоизолации.
subzero
- специалист
51 мнения в "дайте съвет"
Master_Kenobi
- V.I.P.
Ми, пусни. Щото аз нищо не разбрах. Пък и обясни какво е "инт", ако може, де... 
Pooh
- майстор
Мисля даже, че 3см. е ужасно малко - щом е новостроящ етаж, значи тепърва ще му правиш замазка, а нейната дебелина зависи от доста компоненти - денивелация на плочата, комуникации по пода (парно, ЕЛ инсталация) и не на последно място е и настилката - теракотените плочи надигат 1 до 2 см. , но паркета вече стъпва на 3см. Най-лесно е да попиташ във фирмата изпълнител.
Пишеш "направиХ си"...?
На всичките ми обекти досега, някой е минал и е "взел ниво". Сиреч по стените е белязано на уговорена височина. Оттам насетне всеки майстор си знае плочки колко надолу под марката, тавани колко нагоре от марката...
За твоят обект ти, техника и дизайнера трябва да знаете нещата.Ако няма отговарящ техник, няма дизайнер и ти не знаеш, то е време да се замислиш, да вземеш решение и да се срещнеш с дограмаджиите......
После ни питай как да оправишразликата в нивата на ламината в хола и плочкитъе в коридора.
Шегууууувам се беее.
На всичките ми обекти досега, някой е минал и е "взел ниво". Сиреч по стените е белязано на уговорена височина. Оттам насетне всеки майстор си знае плочки колко надолу под марката, тавани колко нагоре от марката...
За твоят обект ти, техника и дизайнера трябва да знаете нещата.Ако няма отговарящ техник, няма дизайнер и ти не знаеш, то е време да се замислиш, да вземеш решение и да се срещнеш с дограмаджиите......
После ни питай как да оправишразликата в нивата на ламината в хола и плочкитъе в коридора.
Шегууууувам се беее.
subzero
- специалист
master_kenobi с "инт" исках да кажа интересува ме
а за снимките ще писна да видите за какво приказвам ! а за съжаление като ми слагаха дограмата неразбирах нищо от това и майстора така взе мерките както той си знаеше! той каза че знае какво прави и спрях да го разпитвам ! кагато ми я монтираха не пресъствах и след това видях крайния резултат! а именно разлика между растоянието от 3 до 8 см на различните врати? утре ще кача снимки да видите!
Pooh
- майстор
Така, да видим дали съм зацепил - имаш предвид, че вратите не са на едно ниво ли? Проверка - горният край на вратите на една линия ли е? Ако самите врати не са на едно ниво - свиркай бързо на монтажниците да си ги оправят - няма друг вариант. Ако обаче са на едно ниво и разстоянието до пода играе - пода ти е крив и замазката ще го изправи, ако имаш замазка - проблем, викай майсторите и да ти я изправят за тяхна сметка. Най добре дай снимков материал или по-подробно обясни случая, за да не гадае народа.
subzero
- специалист
не pooh
разликата между плочата и вратата
разтоянието между плочата и вратата в различните стай е от 3 до 8 см! и нали разбираш че ако там кадето е 8 см е най високота точна на самия под трябва във всички стай да го изравня на това ниво за да няма разлика в нивата между стайте 
subzero не знае как да провери нивата в горния край на вратите. Давам каса бира, да му обясниш.
Тема "дайте съвет" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература