Монтаж, топло и звукоизолации.
nautilus33 - майстор
Здравейте,
надявам се, че това е правилният раздел за тази тема. Та, имам следното питане- става дума за два имота на калкан, строени през 30-те години на миналия век. Доколкото знам трябва да има фуга от около 8-9см между имоти на калкан. Но при тези два имота мисля, че няма, а са долепени един до друг(поне така изглежда). Преди време в единият от имотите е имоло прблем с водопровода или канализацията, при което влага е избила по стената на съседния имот, която граничи със стаята в другия имот, с проблемен водопровод/канализация. Доколкото знам, проблемът е бил решен. Та, питането ми е- ако наистина имотит са долепени един до друг, без да има фуга, какви мерки могат да се вземат, за да се предодврати подобен проблем вбъдеще, т.е. ако има проблем с ВиК в съседният имот, влагата да не избива чак в другия. Защото на проблемната стена евентуално ще се налепи теракот, който предполагам ще скрие евентуален проблем, и по този начин влагата ще руши незабелязано стената между двата имота.
kozl - майстор
Вероятно - никакви. Може да направиш местна хидроизолация като си премахнеш калканите стени (ако не са носещи), да изолираш стените на срещуположната сграда. Така ако отсреща протече няма да пробие при теб. Обаче ако дойде отгоре пак има вероятност да пробие в твое жилище.
То широко разпространено е, че фугата е 10 см. По пет см на и от към УПИ. Ама РЗП-то ги изеде фугите. А икономията ги остави даже и без ТИ.
nautilus33 - майстор
За отгоре няма да е проблем, ако имаш предвид покрива де, че там ремонт бързо може да се направи(забравих да спомена, че са двуетажни и двата имота). Иначе, ще трябва да се види дали стените са носещи. Да разбирам ли, че ако са носещи няма какво да се направи.

ПП Тъй като проблемният участък(стара баня) е в единият край на къщата, съответно на калканната стена, ще трябва да се хидроизолира само този участък или цялата стена?

Тема "Проблем при имоти на калкан?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: