Вашето лично помещение
kunchevv - напреднал
Привет, имам следния казус. Къща на два етажа, като на първи етаж една от спалните се пада на северната стена. В по-голямата част на къщата има мазе, но точно над въпросната Северна спалня няма мазе. Подът е сгурия, дюшеме и може би за голяма глупост отгоре сложих ПДЧ плоскости, фибран и ламинат. Сега зимата точно на северната стена избива влага и точно на местата където мебелите са по близо до стената. Искам решение, за което съм готов да махна цялата подова настилка, включително и сгурията. Какво се полага след това, изолация (найлон) с армирана замазка, фибран? Сега мисля, че сгурията попива влага и същата избива към стените. (къщата няма външна изолация) Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем или има идеи за оправяне, моля за помощ.
fbr - майстор
Не ти избива влага, ами се получава конденз върху местата с по-ниска температура от температурата на въздуха в стаите. Или трябва да осигуриш вентилация, с която да разкараш този конденз, или с естествена конвекция, като махнеш мебелите, или принудителна с вентилатори. Другия вариант е да изолираш стената, с което да вдигнеш температурата от вътрешната страна на стената.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Изолирай тази северна стена. На първи етаж, ще ти е лесно

Фибранът под ламината спира влагата отдолу... А какво има под сгурията?
gogo7777 - майстор
А над фибрана какво е? Цветя и рози, нали? :)
Под сгурията има земя вероятно. Не търси слабости в сгурияна.....тя е уникален материал :wink:
:drinkers:
kunchevv - напреднал
пон фев 23, 2026 2:15 pmn_a написа:
Изолирай тази северна стена. На първи етаж, ще ти е лесно

Фибранът под ламината спира влагата отдолу... А какво има под сгурията?
Най-вероятно плоча и земя, не съм раздълбавал за да видя преди години като правих ремонта. До колкото разбирам сега от написаното от вас, ще трябва да направя една външна изолация на стената за да реша проблема

Тема "Влага в северна спалня със сгурия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: