• 1
  • 2
Вашето лично помещение
Здравейта, имаме проблем с мухъл в двете спални. Мисля да поръчам СуперШилд, но се чудех дали https://www.dyoshop.bg/boya-protiv-muhal-dyostop.html това ще свърши работа ттй като е по-евтино. Нямам възможност за външна изолация, като цяло се надявам да изкараме зимата без мухъл а после ще се види. Имаме дограма, която май е доста некачествена тъй като духа от нея. Въобще всичко е за правене, но кога и как.....
Благодаря, ще се радвам на съвети. :roll:
Jacomo - специалист
Ползвах такава боя, пълен боклук, излющи се още първия месец и вече имам двойно повече мухъл.
Последна промяна от Jacomo на пет сеп 03, 2021 3:44 pm, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Това не е истина как ми бие на реклама. Първо мнение след регистрация и веднага линк към някакъв магазин и сайт. :?
stefanjor - специалист
Само не разбрах кой пита- Ема или Лена?
Явно и двете щот и в двете спални имало мухъл... :cool:
Hoвoceлckи - майстор
И на мен първосигнално ми прозвуча като опит за скрита реклама. "Духащи прозорци" и мухъл не ми звучат много съвместими. Ще вземе да рекламирам и аз една боя. Само си нямам идея дали изобщо се произвежда :wink: Дадоха ми въпросната една кутия, точно като рекламна преди доста години. Свърши ми работа, макар че бях скептично настроен.
viewtopic.php?p=734312#p734312
Не е реклама. У нас е това. От всяъде върви течение а избива мухъл по външните стени. Даже взе да избива и на една вътрешна а от другата страна е стълбището във входа.
Lutchezar - майстор
За да има мухъл имате много влага. Ако се проветрява и има течение не би трябвало да е толкова зле ситуацията, значи или имате теч някъде, от покрив, таван или някоя тръба в някоя стена е избила. Сега на тези жеги доста трудно би се получил мухъл...
Да, сега в жегата няма. Зимно време влажността на въздуха в къщи е 65-70%. Над нас има тавани, ако тече нещо ще е първо там. В банята няма прозорец и има ужасна влага и задух. Когато вали там има водоуточна и плочките, с които в покрита сълзят при валеж. Но тя е далеч от стаите. В едната стая е имало тераса, която е била затворена, но отвън се вижда, че част от мазилката и е падала и са заплескали с цимет колкото да не е без хич. От там разбираемо има влага. Но в другата спалня се чудя от къде? Освен при комшийската тераса да тече вода от някъде и така лека полека по нашите стени да тръгва. В тази спалня под перваза на дограмата като си сложиш ръката и се усеща как си вее. Направо сме пълна скръб. Не виждам от къде да се подхване.
Lutchezar - майстор
Проверете таваните.
Проверете отдушника на банята дали не е запушен, ако трябва сложете вентилатор.
Качвате се над банята като вали и гледате дати тече в тръбите или и около тях.
За външните стени само външна изолация, друго спасение е илюзия.
Същото се отнася и за терасата над стаята. Говорете със съседите, вижте дали не е напукана и при дъжд влагата да слиза при вас.
Тежко е, но отнякъде трябва да започнете. Дограмата не ви е виновна за влагата. Ако беше хубава и изолирана влагата щеше да е в пъти повече. Временно решение е влагоадсорбатор. Но трябва да работи непрекъснато особено нощем. Човек отделя около литър вода с дишането си за денонощие. Правете си сметка колко влага има в къщата.
Благодаря за мнението. Над нас са таваните на блока, тях никой не ги потдържа. В тях може да тече от покрива. Нашия таван реално не тече, но е напълно възможно да идва влага от там. За външна изолация и аз мислех, но няъде прочетох, че ище повече се запечатвало жилището така. Не знамдали е вярно, но поне няма да са набиват стените от дъжда. Като цяло при съседите протече тавана, явно тавана над тях е много зле. Покрива ако правим ще си го правим ние май, евентуално някой съсед.
Дограмата ми е виновна само за това, че може да ти се сване вратът ако спиш точно пред течението. Върти по земята течение отвсякъде.
  • 1
  • 2

Тема "Мухъл" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: