Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Christo написа:И не е проблемът в херметичността на банята. Банята стои отворена с часове при работещ вентилатор и нищо.

Не съм убеден. Защо изключваш възможността след затваряне да се получава конденз?
Борих се с мухъла в едно ученическо общежитие. Външната стена (тази с прозолеца и радиатора) плесенясваше яко. Та тогава търсейки решение попрочетох за такива бои ... само отрицателни мнения. В смисъл, че решават проблема временно. Реших проблема с термобоя
Прикачен файл:
термобоя.jpg

Не мисля, че в твоя случай това е решението. Все пак ако искаш би могъл да пробваш: ако ти се намира един резервен панел. Мажеш го, слагаш го временно и гледаш ... Термобоя - каквато има в магазина.
Ако искаш разгледай какво пише hygro по тези проблеми
http://www.hygrooptima.com/faq-fungi.html
Много благодаря и на тримата за линковете! Със сигурност ще пробвам и ще докладвам за резултатите. Вентилаторът ми е без датчик за влага, но както споменах, го оставям да работи дълго. Намира се на около 15 сантиметра от нивото на тавана. Кондензът се лепи по тавана още по време на къпане, и после няма сила, която да го махне от там. Докато бавно се изпари и вентилаторът да го изсмуче, минават часове. Да не говорим, че зимно време покрай влагата и топлото ще бяга през комина.
Още веднаж благодаря и поздрави на всички!
В банята от години има мухъл, имам вентилация, след къпане винаги попивам водата и супа банята, но мухълът си остава. Пробвал съм с препарати да го махна, маха се, но след 2 месеца пак се появява, ужас..
Трябва да взема решение за един окачен таван в баня, но ме притеснява това оплакване. Мислех си за PVC пана, но нещо не виждам такива да се предлагат. Тип "ламперия" не ме устройва. Над тавана има бойлер и искам да си осигуря достъп за в бъдеще. Това viewtopic.php?p=156974#p156974 изпълнение ми се вижда много подходящо и лесно. Все пак се опасявам от провисване :? А и точно такива плоскости нещо не откривам. Ровейки се попаднах на "разпенено PVC". Как ви звучи да си поръчам пана (60/60) от такъв материал?
Hoвoceлckи написа: Мислех си за PVC пана, но нещо не виждам такива да се предлагат.
http://www.practico-bg.com/products-cat.php?id=40

Има си PVC
Е, благодаря ти, но "мандалото хлопна". Днес взех и монтирах класически гипсови.В крайна сметка не е на мен лично, нещо ме спешиха, пък и не беше много ясна работата с това мухлясване. Да, ама да - на три плоскости имаше мухъл, хванат явно в склада :shock:
Значи за Окачен таван на Баня и Тоалетна се слагат новите ПВЦ (пластмасови) пана, а не гипсови и други там подобни. Ето и едно клипче от дом да видите https://www.youtube.com/watch?v=4mTrLoAwO9c
the_brave написа: Ето и едно клипче от дом да видите https://www.youtube.com/watch?v=4mTrLoAwO9c

Растерен таван в хола? Не е много уютно някак си.

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Баня”