Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Chefo77 - майстор
Напротив!
Естественият цвят ще подчертае кухнята, ще се открои от нея и ще изглежда ИСТИНСКИ. Ако цветът е тъмен, мислил ли си, че стаята ще се смали?
Не те критикувам в никакъв случай!!! Просто се опитвам да "те накарам" да вземеш крайното решение преди да го направиш и да се разочароваш (евентуално) от резултата :)
Тъмният под освен че поглъща светлината, по-лесно се цапа, по-лесно му личат несъвършенствата и т.н. И още нещо - веднъж байцваш ли, решиш ли да промениш цвета, трудно ще получиш добър резултат.

Но най-важното - ти си вземаш решенията, тегли ми сега една майна наум и направи каквото решиш :) :)

ЕДИТ: сега видях, че "гониш" цвета на вратите. Задължително след байцването на една дъска, я лакирай по същия начин, по който планираш да направиш пода. Ако не успееш да "докараш" много голяма прилика, не го прави - няма да стои добре :(
Имах клиент, който искаше паркетът да е същия цвят като вратите му (фабрично байцван и лакиран). Е, след 10 мостри, накрая свали вратата, пратихме я във фабриката и там след една камара тестове му докараха точния цвят. Късметлия ще си, ако успееш да го направиш от 2-3-4-ия път :)
професионал - специалист
Аз вкъщи си оставих естествения цвят на трънския бор от който е направено дюшемето ми,но на една от къщите които съм правил,оцветиха (по метода с втриването-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО) помещенията в различни цветове и ефекта от оцветяването бе страхотен :shock: .Така,че не се притеснявай от това,че ще скриеш естествения цвят.Поздрави!
vata - напреднал
Chefo77 написа:
Напротив!
Естественият цвят ще подчертае кухнята, ще се открои от нея и ще изглежда ИСТИНСКИ. Ако цветът е тъмен, мислил ли си, че стаята ще се смали?
Не те критикувам в никакъв случай!!! Просто се опитвам да "те накарам" да вземеш крайното решение преди да го направиш и да се разочароваш (евентуално) от резултата :)
Тъмният под освен че поглъща светлината, по-лесно се цапа, по-лесно му личат несъвършенствата и т.н. И още нещо - веднъж байцваш ли, решиш ли да промениш цвета, трудно ще получиш добър резултат.

Но най-важното - ти си вземаш решенията, тегли ми сега една майна наум и направи каквото решиш :) :)

ЕДИТ: сега видях, че "гониш" цвета на вратите. Задължително след байцването на една дъска, я лакирай по същия начин, по който планираш да направиш пода. Ако не успееш да "докараш" много голяма прилика, не го прави - няма да стои добре :(
Имах клиент, който искаше паркетът да е същия цвят като вратите му (фабрично байцван и лакиран). Е, след 10 мостри, накрая свали вратата, пратихме я във фабриката и там след една камара тестове му докараха точния цвят. Късметлия ще си, ако успееш да го направиш от 2-3-4-ия път :)

+1 =D> :partyman:
kkostadinov - напреднал
Chefo77 написа:
Напротив!

Абсолютно съм съгласен, че ще затъмни малко стаята, но за това стените са снежно бели, да се откроява. Съгласен съм и с това, че тъмния под се потдържа по - трудно. въпреки това смятам, че все пак ще мина на този вариант...просто стила, който съм подхванал няма да се получи с естествения цвят

Мострите които направих от чамов отпадък останал ми от дюшамето сравнявам ги с фурнир (покритието на вратите), който е от материал ....май дъб. Разбира се, байцвайки двете различни повърхности с един и същ байц стана СТРАШНО! Все едно бях бръкнал в две различни туби! И това разбира се благодарение на различната структура и попивателна способност на двата материала. Примерно орех на фурнира стана като венге на чама.... за това изпробвах по - тъмни нюанси на дъба и по - светли на чама - имам няколко доста добри попадения! Преди обаче да започна да байцвам, перфктно шлайфнах и двата материала - мажа с байца, съхне, лакирам....да всъщност само една ръка, но мисля, че е достатъчно да се придобие представа за цялата история...

Съжелявам, че днес не съм в къщи да направя снимки на получилите се мостри и на цялото разположение на помещенията, но и утре е ден

Поздрави
kkostadinov - напреднал
макар и с малко закъснение - И КРАЙНИЯ РЕЗУЛТАТ!

Прикачен файл

5.jpg

Прикачен файл

4.jpg

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

3.jpg

Прикачен файл

1.jpg
Chefo77 - майстор
Браво! Добре е станало!
Следващата стая я метни с валяка, че мен ме заболя ръката само катогледам снимките, не зная ти как си бил :) :)
vitrinabg.com - специалист
Гледам с четка си байцвал.Как се справи без да има напластявания?Не си ползвал втриванията?Байцвал съм дървен матерял на ръка и знам за какво иде реч.За това се чудя как ще направя дюшемето защото искам да го байцна.На снимките седи чудесно.
kkostadinov - напреднал
Chefo77 написа:
Браво! Добре е станало!
Следващата стая я метни с валяка, че мен ме заболя ръката само катогледам снимките, не зная ти как си бил :) :)
Здравей,

предстоят ми още 60 - 70 кв., и определено ще бъде с валяк!
kkostadinov - напреднал
vitrinabg.com написа:
Гледам с четка си байцвал.Как се справи без да има напластявания?Не си ползвал втриванията?Байцвал съм дървен матерял на ръка и знам за какво иде реч.За това се чудя как ще направя дюшемето защото искам да го байцна.На снимките седи чудесно.

Не е байц, а лак - 2 ръце от избрания цвят, 1 ръка финишен лак с матов ефект, прешкуряване с шкурка 120, и още 1 слой финишен лак.

Ако ти е интересно какъв лак съм използвал на лично, ако не се възприеме като реклама мога да напиша и тук
vitrinabg.com - специалист
Интересуваме все още.Пусни ми лично.Явно няма проблем с наслояванията при лака.

Тема "дюшаме, и как го правиме :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: