• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
bibiqn - специалист
Е как така под фибрана?Не трябва ли после и да се направи замазка?
solo5 - майстор
върху фибран за под може да се поставя ламинат без замазка
играе ролята на подложка
а самият фибран може само да се постави, без да се лепи
amw - напреднал
Аз преди години слагах. До колко си спомням клиента имаше да вдига около 5-6см та и на горе. Каза ми, че е намерил фибран за под. 1воначално се притесних дали ще е достатъчно здрав но след като се разходих по него се успокоих :-D. В случая беше лепен за пода и фугите бяха запълнени (тва от ентусиазма на клиента :lol: ).
Стана наистина добре. Хубаво е да се знае като се купува ламинат, че подложката играе също важна роля, тези включените в цената помагат при приплъзването на дъските и леко да шумоизолират.

solo5 написа:
begemot1 написа:
Да.каширана газ е 2мм и 3 мм
не е задължително да се ползва такава, макар да е евтина точно тази
аз съм взел за кухнята една 5мм на платна
Зеленикава ли една? Доста е хубава. Аз тук (в UK) само с такава работя.
choko - специалист
Възможно ли е полагане на паркет върху фибран , така както предлагате с ламината. Трябва по здрава основа заради по малката площ на детайлите?
Идеята е да се изолира пода на първи етаж. Голям студ, като няма кой да те сгрее отдолу
nasco2 - специалист
choko написа:
Възможно ли е полагане на паркет върху фибран , така както предлагате с ламината. Трябва по здрава основа заради по малката площ на детайлите?
Идеята е да се изолира пода на първи етаж. Голям студ, като няма кой да те сгрее отдолу

Не съм го правил но мои клиент си го беше направил и ме извика само да го изцикля. Беше се получило добре. Фибранът беше 5см. залепен за замазката с паркетно лепило а паркета отгоре го беше наредил свободно ( без лепене ).
sensi - специалист
Каквото и да слагаш под ламината, все си държи студено. Аз направих тази глупост в спалнята и като стъпя направо ме пронизва. В къща съм и отдолу не се отоплява, но сложих масив в детските и е коренно различно положението.
Здравейте,
предстои ми слагане на ламинат в детска стая и спалня. Приятели ме посъветваха да сложа 2 подложки отдолу (стаите са на втори жилищен етаж, т.е. се отопляват отдолу). Едната е стандартната (бяла), другата е една малко по-дебела и релефна (тъмно-сива). Дотук добре... дойдоха от фирмата която ще слага ламината и като им казах това реакцията им беше, че не само че няма нужда от двете подложки ами и не било добре щото не ставало стабилно един вид.
Какво бихте ме посъветвали?
panalov - специалист
Правилно са ти казали от фирмата .Една подложка е достатъчна.
amw - напреднал
При два или повече пласта подложка се получава нещо като трамплин :lol:
Като се разхождаш след това, ще усещаш как пропадат леко пода :-D
  • 1
  • 2

Тема "Малко и за Ламината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: