• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Това за найлона е много сериозно. Тъпото е, че ако остане кухина няма оправяне и впоследствие пода ти там ще "хлопа".
За майките: Има специални такива за сух под. Дълги са и става много лесно. Ако можеш да си намериш такива под наем или тези, които правят пода имат, е най-яката работа.
Посипката не се уплътнява. Или по-точно няма нужда да уплътняваш за дебелината, която искаш. Изсипваш, растилаш, даваш ниво и готово. Като направиш цялото помещение си правиш пътека от XPS-a и почваш да го редиш. Не се притеснявай, плоскостите XPS са достатъчно големи и разпределят добре товар и няма да потънеш в посипката. Е, естествено нямам впредвид да скачате по неготовия под, а внимателно да се върви по XPS-а. Самата посипка се сляга от тежестта на ГФ - около 10%. НЕ ХОДЕТЕ ПО САМАТА ПОСИПКА.
Поставянето на плоскостите XPS и ГФ може да стане веднага след като сте готови с посипката. Само след като поставите последния (залепен) слой ГФ не трябва да ходите по пода поне 4 часа.
Аз не се анимавам със строителство, но ме сърбят ръцете да си направя 2 етаж сам. Страшно е лесно и чисто. Ако си някъде около Бургас - ела и виж какво представлява на живо. Бирата е от мен.
pipbel - майстор
Slav -СУПЕР ! =D> :gott:

Я къде е Бургас - на 130 км, се покрай морето. Само да се постопли малко.
Кажи какво ти е любимото мезе за бирата ?
http://suhpod.com/gallery.php

Доста подробно е показана направата на сух под.
От прочетеното тук си правя извода, че технологията може да се промени от първоначално изложеното, като се постави найлон и под перлита.
А какво би станало, ако не махна добре залепения балатум към циментовия под и направо върху него насипя перлита и тнт както е описано. Получавам неприятен конденз на пода върху балатума и мисля да го изолирам по посочения начин и отгоре ламинат. :sad: :?
leonardo_vd - модератор
bayo написа:
От прочетеното тук си правя извода, че технологията може да се промени от първоначално изложеното, като се постави найлон и под перлита.
А какво би станало, ако не махна добре залепения балатум към циментовия под и направо върху него насипя перлита и тнт както е описано. Получавам неприятен конденз на пода върху балатума и мисля да го изолирам по посочения начин и отгоре ламинат. :sad: :?
Мисля че можеш и без да махаш балатума.
radoraev - специалист
Стефан написа:
pesho,

Не се предавай от първото апострофиране от майсторите! Те, затова са майстори, за да си налагат майсторлъка. Независимо дали е ефективен, или не. Те от това печелят. Аз предпочитам да си сложа гоблен на стената, отколкото хартиена снимка в златна рамка на Кнауф :lol:
Във форума ме вземат за критик. И сигурно са прави. Не се засягам от това.
Още от началото на дебатите по темата изразих мнение, но веднага с рязък тон бях контриран от Леонардо / истинското му име не зная /. Когато аз реша да правя нещо, първо мисля с главата си. Въпреки рекламата. Категорично е, че аз НИКОГА не бих си направил такъв сух под от гипс. И по този начин. Не искам да ходя по плаващи / и поддаващи / пясъци. Защото перлита е добър материал за изолация, но за подложка под гипс в насипно състояние не става. След изпълнението по метода на Леонардо този перлит ще има период на уплътняване в зависимост от силите, които действат в различните посоки. Ще стане, може би красиво, но неефективно!!!
leonardo_vd написа:
...след като е готов пода може веднага да се ходи по него не е нужно да чакате известно време, това ще рече че може направо да лепите теракота, ламиниран паркет, балатум, мокет или каквото се сетите....
Дрън - дрън!! Балатум и мокет може, но не и теракот!
Леле-е-е-е, ти в кой век живееш бе Стефчо?
Леонардо,нема смисъл да се ядосваш--има си сайтове,спесификации-да си четат като искат
solo5 - майстор
Slav написа:
Ако си някъде около Бургас - ела и виж какво представлява на живо.
Аз съм от Бургас и ми предстои направата на такъв под.
Ако си бургазлия ще се радвам да видя :roll:
inian - напреднал
Здравейте, бихте ли ми казали каква е минималната височина, която се получава с такъв под. Искаме да направим хола така, но разликата с коридора е 3,5 см, ще може ли да се направи такъв под + ламинат без да има разлика във височината?
Благодаря!
subzero - специалист
искам да попитам и аз нещо понеже скоро време и на мен ми предстои да направя такъв под в коридора, но отгоре мисля да сложа теракота! та въпросът ми е лепилото с което се захваща теракота се разбива с вода и каро го сложа и захвана и теракота няма ли да повлияе тази влага докато изсъхне лепилото върху гипсфазерите?
solo5 - майстор
първо се грундира и тогава лепиш плочки :wink:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15

Тема "Направа на сух под от Гипсофазер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: