• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Работа с гипскартон за напреднали.
dechoоо - специалист
Е...ти и скарите, е...ти и обръщането :!: Хора, за поли чувалили сте :? :!: В тавана се бие едно UD, пуска се ивица картон(пола) за нея още едно UD и....се обръща към дограмата, врата.Лесно е, нали? К'ви са тия скари за едното обръщане? Като предварително за нея е забито друго UD(в случай че не се лепи).:idea: Не PVC капачка (завършващ профил), тя се слага предварително на картона, от към страната която отива към дограмата. Някой ако си мисли че тя ще държи картона...абе негова си работа:lol:
Верно много майстори има тук, а и не само тук...всичко друго е побългарена работа

jimmy_bar :thumbs:
Pooh - майстор
dechoоо написа:
Е...ти и скарите, е...ти и обръщането :!: Хора, за поли чувалили сте :? :!: В тавана се бие едно UD, пуска се ивица картон(пола) за нея още едно UD и....се обръща към дограмата, врата.Лесно е, нали? К'ви са тия скари за едното обръщане? Като предварително за нея е забито друго UD(в случай че не се лепи).:idea: Не PVC капачка (завършващ профил), тя се слага предварително на картона, от към страната която отива към дограмата. Някой ако си мисли че тя ще държи картона...абе негова си работа:lol:
Верно много майстори има тук, а и не само тук...всичко друго е побългарена работа

Ти се опита нещо да кажеш, но не ти стигна въздух ми се струва, щото само течение стана ...
Я пак обясни обръщането с UD горе, UD долу и за дограмата какво хващаме???
Не знам кой ти е казал, че "завършващият профил" PVC капачка, или както го наричаш се хваща за картона предварително, но те е излъгал - двете работят независимо. Монтира се предварително само ако лепиш, при всички одтанали случаи или картона се нанизва, или профила. :wink:
dechoоо - специалист
Pooh написа:
dechoоо написа:

Ти се опита нещо да кажеш, но не ти стигна въздух ми се струва, щото само течение стана ...
Я пак обясни обръщането с UD горе, UD долу и за дограмата какво хващаме???
Не знам кой ти е казал, че "завършващият профил" PVC капачка, или както го наричаш се хваща за картона предварително, но те е излъгал - двете работят независимо. Монтира се предварително само ако лепиш, при всички одтанали случаи или картона се нанизва, или профила. :wink:
Като предварително за нея е забито друго UD(в случай че не се лепи),пишего.За дограмата:idea: Профила се нанизва за картона...винаги

А когато се лепи, къде се монтира:? Нещо не схванах:!:

А дали ме е излъгъл :? Като се замисля, се говори пак без логика. Като се лепи може, ама иначе не...Абе здраве да е. Работете си като си искате, други после минават само да поправят...
А...и е завършващ профил :idea: Не е обкрайчващ, монтажен или носещ :-D
pavkatay - майстор
pavkatay написа:
hricava написа:
Както някои знаят новите дограми в панелните жилища след поставянето им са почти равни със съществуващия панел. ................
искам съвет какво да правя ,ако няма да се обръща с гипсокартон. проблема е следния: монтирах прозорци на клиент, който ми е отделил и пари за довършителни операции, но не са много(за конструкция и дума не може да става). с обръщне на прозорци нямам проблем, подмазване също, но единия прозорец в долната част е наравно със стената, а в горната е с 1 см по навътре , другия е по-навътре почти целия с около 1 см, третия е почти наравно със стената. с последните два нямам проблем, но приемам съвети :) . а какво да правя с онзи правия прозорец на кривата стена :?

понеже моят скромен въпрос предизвика бурна дискусия,но не по въпроса :-D -да ви покажа как го реших- не снимах обаче преди да започна, а само накрая

Прикачен файл

P1010011.jpg
P1010011.jpg (56.96 KиБ) Видяна 8680 пъти

Прикачен файл

P1010012.jpg
P1010012.jpg (77.24 KиБ) Видяна 8680 пъти
simeonov_74 - специалист
Ако това е първият прозорец добре си се справил :wink:
pavkatay - майстор
simeonov_74 написа:
Ако това е първият прозорец добре си се справил :wink:
е не е първия. обръщал м прозорци-иначе не бих се хванал при клиент :) , ама такъв случай като този не бях имал- отдолу беше на нула а отгоре със 1 см по-навътре. реших проблема с изолация 1 см и алуминиев ръбохранител, който изрязах с ножица от едната страна
simeonov_74 - специалист
искам съвет какво да правя ,ако няма да се обръща с гипсокартон. проблема е следния: монтирах прозорци на клиент, който ми е отделил и пари за довършителни операции, но не са много(за конструкция и дума не може да става). с обръщне на прозорци нямам проблем, подмазване също, но единия прозорец в долната част е наравно със стената, а в горната е с 1 см по навътре , другия е по-навътре почти целия с около 1 см, третия е почти наравно със стената. с последните два нямам проблем, но приемам съвети Smile . а какво да правя с онзи правия прозорец на кривата стена Confused

Нямах на предвид първият ти прозорец който си обърнал, а прървият описан за, който си споменал в този пост :lol:
pavkatay - майстор
simeonov_74 написа:
искам съвет какво да правя ,ако няма да се обръща с гипсокартон. проблема е следния: монтирах прозорци на клиент, който ми е отделил и пари за довършителни операции, но не са много(за конструкция и дума не може да става). с обръщне на прозорци нямам проблем, подмазване също, но единия прозорец в долната част е наравно със стената, а в горната е с 1 см по навътре , другия е по-навътре почти целия с около 1 см, третия е почти наравно със стената. с последните два нямам проблем, но приемам съвети Smile . а какво да правя с онзи правия прозорец на кривата стена Confused

Нямах на предвид първият ти прозорец който си обърнал, а прървият описан за, който си споменал в този пост :lol:
да , това е точно той. другите не бяха нщо сложно :)
Mapek - специалист
Какъв материал бихте ми препоръчали за "обръщане" при положение, че фугата е много малка ~1см/2см, прозореца е на една линия с панела: теракол, гипс, силикон или нещо друго? Основното ми опасение е, че материала няма сериозна основа, за която да се хване :?

Прикачен файл

отдолу.JPG
Тук изглежда даже, че прозореца е по-напред, но това е заради допълнитетелно поставения перваз отдолу
отдолу.JPG (47.72 KиБ) Видяна 9057 пъти

Прикачен файл

фуга - дебелина.JPG
съпоставка на дебелината
фуга - дебелина.JPG (32.66 KиБ) Видяна 9057 пъти

Прикачен файл

фуга.JPG
в близък план
фуга.JPG (33.72 KиБ) Видяна 9057 пъти

Прикачен файл

бръщане.JPG
въпросния прозорец