Работа с гипскартон за напреднали.
angel_ov - специалист
Здравейте!
Почти целия форум съм изчел и стигнах до извода, че е доста полезно и приятно място особено след като ми предстои оборудването на ново жилище :-D
Конкретно по въпроса. Правене на преградни стени от 0- ясно, обшиване с гипсокартон също, но никъде не срещнах правенето на свод по-точно оформянето му с гипсокартон. Интересуваме по-точно с конструкцията или лепене или и двете.
Извинете ме, ако я има точната тема или пък ви се струва въпроса ми за елементарен.
След като се справих с теракота по-терасите мисля смело да започвам и вътре в апартамента :-D
Изображение
Изображение
Изображение
bisplus - специалист
След като си разгледал всички теми не може да не си обълнал внимание на тази.... http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=135
masteradmin - майстор
Ето ти снимки как скрихме един въздуховод, като направихме трегер.

Прикачен файл

vazd4.jpg
vazd4.jpg (161 KиБ) Видяна 21706 пъти

Прикачен файл

vazd3.jpg
vazd3.jpg (129.55 KиБ) Видяна 21706 пъти

Прикачен файл

vazd2.jpg
vazd2.jpg (401.13 KиБ) Видяна 21706 пъти

Прикачен файл

vazd.jpg
vazd.jpg (61.38 KиБ) Видяна 21706 пъти
doni - помощник
masteradmin , моля те покажи снимки на конструкцията на свода.
lotosf - специалист
Можеш да го направиш и от дебел фибран или стиропор който е широк колкото стената ти.Залепваш го може и някой друт дюбел да сложиш за всеки случай и отгоре от двете страни мрежа шпакловка и готово.
lotosf - специалист
Смятам да правя свод но стената на която искам да го направя е прекалено тънка панелна някъде около 8сме широка.Въпроса ми е има ли начин да се направи свод беэ да се полэва гипсокартон??? :?
masteradmin - майстор
Да с много гипс, но не е за любители
Takezo Sensey - модератор
masteradmin написа:
Да с много гипс, но не е за любители
Така го правих и аз преди години(не знаех че има гипсокартон).
Изрязах, две дъгички ( шаблони от фазер ) които захванах с две скоби.Забих няколко шиша в бетона, да да стане нещо като арматура. Продължението беше 3 чувала гипс, 2/3 от които беше по пода. :sad:

Ако извивката е много голяма и ще има натрупване на материал помисли за арматура.
Предполагам при разнородните материали ще има различно топлинно разширение и би могло да се напука. Там където е "спойката" между гипса и бетона.
bisplus - специалист
Няма проблеми да се направи с ГК. Пускаш само едно УД и за него захващаш картона(12мм) от двете страни, след това затваряш и овала и след като го вече е готово, завиваш по още един пласт ГК(12мм) на всяка една от стените, послемалко шпакловка и ооооооооп= 8см.

Тема "СВОД" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: